Ξένες σειρές
«Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό»
ΕΡΤ1, 22.00
Ο Ηρακλής Πουαρό, ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού του, ύστερα από μια ξαφνική αδιαθεσία, πηγαίνει διακοπές σε ένα κομψό ξενοδοχείο συνοδευόμενος από τον φίλο του Κάπτεν Χέιστινγκς. Εκεί χαλαρώνει παρατηρώντας την ετερόκλητη ομάδα παραθεριστών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και μια παλιά του γνώριμη, η διάσημη σχεδιάστρια μόδας Ρόζαμαντ Ντάρνλεϊ. Η ατμόσφαιρα ωστόσο διαταράσσεται με την άφιξη του Κένεθ Μάρσαλ και της όμορφης νεαρής συζύγου του Αρλίνα Στιούαρτ.
«Gran hotel»
Alpha, 01.00
Ο Χαβιέρ καταδικάζεται σε θάνατο και μόνο ο βασιλιάς είναι αυτός που μπορεί να δώσει χάρη. Η δόνα Τερέζα προσπαθεί να πείσει τον Αλφρέδο, που έχει πρόσβαση στη βασιλική οικογένεια, να παρέμβει. Στο μεταξύ η Αλίσια θα στήσει μια μικρή παγίδα στη μητέρα της προκειμένου να δει την αντίδρασή της σχετικά με τα γεγονότα που οδήγησαν τον δον Κάρλος στον θάνατο.
Ξένες ταινίες
«Blitz» Star, 22.00
Ο Τομ Μπραντ (Τζέισον Στέιθαμ) είναι βίαιος, αμείλικτος, ατρόμητος. Η προσωποποίηση του σκληροτράχηλου αστυνομικού. Αν και στα πρόθυρα διαθεσιμότητας, οι ανώτεροί του γνωρίζουν πως είναι ο κατάλληλος, ίσως και ο μόνος στο τμήμα που θα μπορούσε να σταματήσει τον «Blitz», έναν κατά συρροήν δολοφόνο ο οποίος στοχεύει αποκλειστικά όργανα της τάξης. (ΗΠΑ, 2011, 87′)
«Ο Ρόμπερτ Μίτσαμ είναι νεκρός»
(Robert Mitchum est mort) ΕΡΤ3, 22.15
Ταινία δρόμου σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Μπαμπινέ – Φρεντ Κιν, με τους Ολιβιέ Γκουρμέ, Πάμπλο Νικομέδες. Χαλαρή περιπλάνηση σε διάφορες χώρες της Ευρώπης με ήρωες ένα παράξενο ντουέτο που προσπαθεί να φτάσει στον Αρκτικό Κύκλο. Μια γλυκιά διασταύρωση από εικόνες Ακι Καουρισμάκι και Τζιμ Τζάρμους. (Γαλλία / Βέλγιο / Πολωνία / Νορβηγία, 2010, 91′)

HeliosPlus