Τα ωραιότερα πράγματα γίνονται από μεγάλη αγάπη. Και στην τηλεόραση το ίδιο ισχύει παρότι τα τελευταία χρόνια το έχουμε λίγο ξεχάσει. Ερχεται λοιπόν μια παρέα σήμερα, Κυριακή, οι «Animaniac», οι οποίοι αγαπούν πολύ τα ζώα και οι οποίοι ετοίμασαν μια εκπομπή η οποία θα είναι γεμάτη πληροφορίες, συναισθήματα, εικόνες, σχέσεις, πρόσωπα και φυσικά… ζώα.
Από την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 15.10 και κάθε Κυριακή μεσημέρι, η Ιρις Καλφοπούλου, η Νικόλ Κοντογιώργη, η Εύα Πετρίδη, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ο Πάνος Απέργης και οι μικροί Αθηνά Λεοντή και Νικόλας Αρώνης θα μας λένε ωραίες ιστορίες στον Alpha από τον υπέροχο κόσμο των ζώων. Μέσα από ειδικές ενότητες, η εκπομπή θα εστιάζει στον ιδιαίτερο δεσμό που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα παιδί και στο κατοικίδιό του, στην εκπαίδευσή του αλλά και στα θέματα υγείας που αφορούν τον μικρό μας φίλο. Eπείγοντα περιστατικά, δύσκολες καταστάσεις, θέματα σχέσεων μεταξύ φιλόζωων και μη φιλόζωων και πολλά άλλα και ενδιαφέροντα θα είναι μερικά από τα θέματα.
Την παραγωγή της εκπομπής έχει αναλάβει μια έμπειρη παραγωγός, η Φρόσω Ράλλη. Ορμώμενη από αγάπη και προσωπικό ενδιαφέρον αποφάσισε να τολμήσει, να ξεπεράσει τα εμπόδια της εποχής και να κάνει μια εκπομπή διαφορετική. «Είναι η μόνη μου χαρά αυτή η εκπομπή. Βρήκα καλούς ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα και δεν έχουν δυσαρέσκεια. Είμαστε 6-7 ψώνια χωρίς λεφτά που είπαμε ότι πρέπει να κάνουμε αυτή την εκπομπή. Είναι η τρέλα μας αυτό που κάνουμε».
Αυτό που τη διαφοροποιεί από αντίστοιχες εκπομπές ειδικού περιεχομένου είναι το ότι «δεν είναι μία βαρετή εκπομπή με ανθρώπους που μιλάνε απλά για ένα θέμα. Είναι χαρούμενη και δίνει πολλές πληροφορίες με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Εγώ, να φανταστείτε, την έδειξα στον ανιψιό μου και ξετρελάθηκε. Από τα παιδιά μπορεί κάποιος να καταλάβει πολλά για το κατά πόσο αρέσει μια εκπομπή».
Με θέμα της τα ζώα είναι εύλογο το ερώτημα εάν και πώς μία τέτοιου είδους εκπομπή μπορεί να αφορά και κάποιους οι οποίοι δεν είναι και τόσο φιλόζωοι. «Απευθύνεται σε όλους. Είτε έχουν είτε δεν έχουν ζώο. Επίσης μέσα από τη συγκεκριμένη εκπομπή μπορεί κάποιος να καταλάβει αν μπορεί να πάρει κάποιο ζώο. Δεν μπορούν όλοι. Το ζώο δεν είναι παιχνίδι, έχει κόπο, είναι δέσμευση την οποία πρέπει να έχεις καλά υπόψη σου. Το λέω αυτό κι από τη δική μου εμπειρία. Ενα ζώο είναι σημαντική υπόθεση. Κι αν το αγαπήσεις και το φροντίσεις τότε θα σε σώσει. Εμένα με έσωσε από την κατάθλιψη».
Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη τηλεοπτική εκπομπή για ζώα η οποία προβάλλεται από ιδιωτικό κανάλι. «Πάντα έτσι σκεφτόμουν. Και παλιότερα όταν πρότεινα να κάνουμε μια εκπομπή μαγειρικής με τον Ηλία Μαμαλάκη μου έλεγαν: «Μα είσαι καλά; Ποιος θα δει εκπομπή μαγειρικής;». Και τώρα που δεν έχουμε να φάμε έχει 200! Πιστεύω ότι του χρόνου όλοι θα έχουν κι από μία εκπομπή για ζώα».
Χρόνια στον χώρο της τηλεόρασης, η Φρόσω Ράλλη πλέον εντοπίζει τη μεγάλη διαφορά τού τότε με το τώρα όχι μόνο στο οικονομικό. «Δεν είναι μόνο ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Δεν υπάρχει πια το κέφι και η χαρά για τις δουλειές. Εμείς όμως γουστάρουμε πολύ. Το θέλουμε κι ας μην έχουμε μία».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ