Μερικές εβδοµάδες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν η παρουσιάστρια του «Πρωινό mou» Φαίη Σκορδά κάνει τον απολογισµό της προηγούµενης σεζόν και ανοίγει τα χαρτιά της για την επόµενη. Αποκαλύπτει για πρώτη φορά την επιστροφή της Σάσας Σταµάτη στην εκποµπή, απαντά στα όσα της καταλόγισαν οι ανταγωνιστές της, διαψεύδει τις φήµες που την ήθελαν παρουσιάστρια του «Master chef» και ξεκαθαρίζει ποια θεωρεί νέα πρόσωπα στην τηλεόραση.

– Πώς αξιολογείτε την παρουσία σας πρώτη χρονιά στην πρωινή ζώνη;

«Η πρωινή εκποµπή είναι κάτι που αγαπώ πολύ. Τηλεόραση γι’ αυτό έκανα, για να κάνω πρωινή εκποµπή. Μου αρέσουν η οικειότητα και η ροή της συγκεκριµένης εκποµπής. Το γεγονός ότι το κάναµε µαζί µε τον σύζυγό µου, τον Γιώργο Λιάγκα, για µένα ήταν σηµαντικό. ∆εν ήξερα ούτε πώς θα εξελιχθεί η σχέση µας µέσα από την εκποµπή, ούτε η εκποµπή. Ακόµη και το θέµα της συµπαρουσίασης ήταν για µένα κάτι µεγάλο».

– Τελικά σας έκανε καλό;

«Ανακαλύψαµε ότι έχουµε τον ίδιο τρόπο σκέψης πάνω στη δουλειά. ∆εν ξέρω αν θα είχε εξελιχθεί καλά, αν αυτό δεν ίσχυε. Αρχικά µας βοήθησε.

Σε δεύτερο επίπεδο, όταν είσαι µε τον άνθρωπό σου, δεν έχεις ανταγωνισµό, µοιράζεσαι τα ίδια προβλήµατα και τα ίδια άγχη, έχεις τους ίδιους στόχους».

– Ο σύζυγός σας δήλωσε ότι ενδεχομένως αυτή να είναι και η τελευταία χρονιά που δουλεύετε μαζί στην τηλεόραση. Εσάς σας βρίσκει σύμφωνη κάτι τέτοιο;

«Ναι. Αλλωστε δεν ξεκινήσαµε µαζί. Ο Γιώργος έχει τη δική του πορεία σε άλλα πράγµατα. ∆εν θα συνεχίσουµε για χρόνια να κάνουµε εκποµπές µαζί και πρωινό. Και πέρυσι δεν ξέραµε αν θα συνεχίζαµε µαζί εφέτος. Ολα εξαρτώνται από τις προτάσεις που θα έχει ο καθένας».

– Περιμένατε ότι ο Σπύρος Χαριτάτος και ο Γιώργος Καραμέρος θα κόβονταν από την πρωινή ζώνη; Πιστεύετε ότι έκαναν λάθη;

«Αυτές οι αποφάσεις είναι θέµα καναλιού. Ο ΑΝΤ1 είναι κανάλι που προχωρεί σε αλλαγές ακόµη και µεσούσης της σεζόν. Είναι τακτική και αποφάσεις του καναλιού. Εγώ δεν προέβλεψα το κόψιµο γιατί δεν ήξερα ποια είναι τα στάνταρντ του καναλιού. Μπορεί τα συγκεκριµένα νούµερα να ικανοποιούσαν τον σταθµό, µπορεί να ήταν άλλα τα κριτήρια της παραµονής και να µην είχαν σχέση µε την τηλεθέαση. ∆εν έχει σηµασία όµως τι πιστεύω εγώ».

– Ενοχληθήκατε από τα όσα είπαν για εσάς οι συγκεκριμένοι παρουσιαστές σε συνεντεύξεις τους;

«Το περίµενα στην αρχή ότι κάποια πράγµατα µπορεί να λέγονταν και το έβρισκα και λογικό. Και εγώ στον εαυτό µου έλεγα: “Καλά, θα πας µε τον Γιώργο να κάνεις εκποµπή;”. Είχα κάποιες αµφιβολίες, κάποιες επιφυλάξεις. Στην αρχή ήµουν φοβισµένη. Από τη στιγµή που ένιωσα ότι έχουµε δυνατότητες να δουλέψουµε δίχως πρόβληµα, είπα ότι θα προστατεύ- σω αυτό που κάνω. ∆ιάβασα, άκουσα όσα λέγονταν και χαµογέλα- σα. Ξέρω τι ειπώθηκε, δεν λέω ότι δεν διαβάζω και δεν µαθαίνω, αλλά θα ήταν πολύ µικρό εκ µέρους µου να ασχοληθώ, να απαντήσω και να στεναχωριέµαι. Ηµουν χαρούµενη µε αυτό που ζούσα, δεν µε ενδιέφεραν αυτά. Εζησα µια σηµαντική χρονιά µε το σηµαντικότερο γεγονός της ζωής µου».

– Παρουσιάζατε την εκπομπή ακόμη και σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης. Δεν νιώσατε ότι έπρεπε να προστατεύσετε τον εαυτό σας;

«Αν έµενα στο σπίτι και δεν δούλευα, δεν ξέρω τι θα έκανα. ∆εν είµαι ο άνθρωπος που θα µπορούσα να µείνω σπίτι. Ευτυχώς, δεν είχα κάποιο πρόβληµα. Αν είχα και µου έλεγε ο γιατρός µου να µη δουλέψω, φυσικά και θα τον άκουγα. Είχα χαρά και ενέργεια, δεν ήθελα να καθήσω. Με στήριξε το κανάλι και δεν ένιωσα να πιέζοµαι. Ξέφευγε και το µυαλό µου».

– Ακούστηκε ότι δεχτήκατε πρόταση να παρουσιάσετε το «Junior Master chef» και το «Master chef 2». Ισχύει;

«Οχι, ποτέ δεν έγινε κάποια κουβέντα. Αλλωστε ήταν ανέφικτο κάτι τέτοιο. Πότε θα έκανα τα γυρίσµατα; Ποτέ δεν µου το πρότειναν, αλλά και πρακτικά εγώ δεν θα µπορούσα να το κάνω».

– Πώς βλέπετε τη νέα σεζόν; Θεωρείτε ότι θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα με τον ανταγωνισμό;

«Εγώ ποτέ δεν ξεκινώ να βάζω τις βάσεις µου βλέποντας τι έχουν οι απέναντι. Με ενδιαφέρει τι θα κάνω εγώ. Πέρυσι η προτεραιότητά µου ήταν η εγκυµοσύνη, αν και δούλεψα σκληρά. Τώρα είµαι πιο ήρεµη και µπορώ να αποδώσω περισσότερο. ∆εν σκέφτοµαι ποιους θα βάλει ο ΑΝΤ1. Το θεωρώ χαζό να το κάνω, είναι χαζό να αναλώνεσαι στο τι κάνουν οι άλλοι. Αλλωστε το τι κάνουν τα άλλα κανάλια είναι κάτι που δεν ελέγχω, οπότε προτιµώ να βελτιώσω εµένα και την εκποµπή µου. Και κανένας να µην είναι απέναντι, αν εσύ δεν είσαι καλός, δεν θα σε δει ο κόσµος».

– Θα αλλάξει η εκπομπή εφέτος;

«Μου άρεσε η εκποµπή όπως ήταν πέρυσι. Για πρώτη φορά είδα τον εαυτό µου στην τηλεόραση και δεν ήθελα να κρυφτώ κάτω από την κουβέρτα. ∆εν θα γίνουν σηµαντικές αλλαγές. Επιστρέφει η Σάσα Σταµάτη και θα προστεθούν και δύο-τρία άτοµα στην οµάδα. Στην κουζίνα της εκποµπής θα είναι ο Ακης Πετρετζίκης. Εκκρεµεί το θέµα του αρχισυντάκτη».

– Εσείς και ο σύζυγός σας είστε δύο πρόσωπα που εκτίθενται και σας παραμονεύει ο φωτογραφικός φακός. Σας πιέζει αυτό;

«Οχι, είναι µέρος της δουλειάς. Είναι κάποιοι οι οποίοι λένε “δεν µπορώ αυτή την κατάσταση”. Μα όταν κάνεις αυτή τη δουλειά είναι µέρος του παιχνιδιού. Και αυτοί οι άνθρωποι µε τη σειρά τους κάνουν τη δουλειά τους. Βέβαια, σε κάθε δουλειά υπάρχουν καλοί και κακοί. Κάποιοι ξεπερνούν τα όρια. ∆εν µε ενοχλεί όµως το να µε φωτογραφίζουν».

– Λαμβάνετε υπόψη σας τις κριτικές;

«Ναι. Τις διαβάζω και τις υπολογίζω. Για να γράψει κάποιος κάτι, ακόµη και αν υπάρχει κάτι από πίσω, εγώ έχω δώσει το πάτηµα. ∆εν στενοχωριέµαι µε αυτό που γράφεται, το κρατάω στο µυαλό µου».

– Σκέφτεστε να κάνετε κάτι διαφορετικό μελλοντικά στην τηλεόραση;

«Και βέβαια! Μου αρέσει η τηλεόραση. Εξαρτάται… Ενα καλό πρόγραµµα, µια καλή οµάδα πάντα έχουν ενδιαφέρον, ειδικά σε ένα κανάλι όπως το Mega. Απλώς δεν µου αρέσει να έχω πολλά καρπούζια κάτω από µία µασχάλη, ούτε να δουλεύω όλη µέρα και να µη βλέπω το παιδί µου».

«Η γερμανού είναι πιο φρέσκο πρόσωπο από τη Μανωλίδου»

– Εχετε ξεχωρίσει κάποια νέα πρόσωπα στην τηλεόραση;

«Εγώ αυτό με τα νέα πρόσωπα δεν το καταλαβαίνω. Η Ευγενία Μανωλίδου θεωρείται νέο πρόσωπο επειδή είναι δύο χρόνια στην τηλεόραση. Εχει κάνει όμως τόσα πράγματα και έχει απασχολήσει τόσο πολύ που τη Ναταλία Γερμανού, αν και είναι πολύ περισσότερα χρόνια στην τηλεόραση, τη θεωρώ πιο νέο πρόσωπο.

Αν έχω καλεσμένη τη Ναταλία Γερμανού στην εκπομπή μου για να της κάνω συνέντευξη, θα την αντιμετωπίσω ως νέο πρόσωπο, θέλω να τη μάθω. Τη Μανωλίδου δεν νομίζω ότι θα έχω πολλά πράγματα να τη ρωτήσω».

– Θεωρείτε λογικό ύστερα από τόσα χρόνια η Ρούλα Κορομηλά να παρουσιάζει σόου στην τηλεόραση και η Ελένη Μενεγάκη πρωινή εκπομπή;

«Οι άνθρωποι που δουλεύουν στην τηλεόραση ξέρουν ότι είναι κομμάτι της δουλειάς να προστατεύουν και τον εαυτό τους για να διατηρηθούν φρέσκοι και νέοι, και αυτό δεν έχει να κάνει με τα χρόνια.

Σημασία έχει το χιούμορ και η προσωπικότητα. Για μένα η Μενεγάκη είναι φρέσκο πρόσωπο. Τι να κάνουμε; Δεν τη βαριέμαι. Αν ήμουν σπίτι θα έβαζα να τη δω. Το νέο σε ηλικία δεν σημαίνει κάτι».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ