Ντοκιµαντέρ
«Εθνικά πάρκα αριστουργήµατα
της φύσης»
ΕΡΤ2, 09.00
Η σειρά μάς ταξιδεύει στα πιο όμορφα εθνικά πάρκα με ξεναγούς τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί ως κτηνίατροι, βιολόγοι, δασοφύλακες, πυροσβέστες. Κάτω από τις τροπικές βροχές, στις ψηλότερες χιονισμένες κορυφές ή κάτω από τον καυτό ήλιο, τίποτα δεν σταματά αυτούς που αποφάσισαν να αφιερώσουν τη ζωή τους στη διατήρηση αυτής της υπέροχης κληρονομιάς, της οποίας ο άνθρωπος είναι η χειρότερη απειλή αλλά και ο καλύτερος προστάτης.
Ξένη σειρά
«Ο φάρος» ΕΡΤ3, 15.00
Η Πάτρι είναι στο σπίτι του Βίκτορ όταν εμφανίζεται εκεί ο Μάριο, ο οποίος θα ανακαλύψει ότι ο πατέρας του παιδιού που περιμένει η Πάτρι είναι ο φίλος του από το γυμναστήριο. Η Πάτρι θα καταλάβει ότι ο Βίκτορ εκμεταλλεύεται τις ώρες που περνά στο γυμναστήριο με τον Μάριο για να τους κατασκοπεύσει. Ο Ρικάρντο, μην μπορώντας να αποφύγει να πληρώσει ο «Φάρος» την αποζημίωση, είναι διατεθειμένος τουλάχιστον να την πληρώσει εκείνος.
Ξένη ταινία
«Φύλακας αγγέλων» STAR, 22.00
Η ζωή του Σαμ χαρακτηρίζεται από εγκληματικές πράξεις και καταχρήσεις, μέχρι που αποφασίζει να εγκαταλείψει την παλιά του ζωή και να ταξιδέψει στην Ουγκάντα ως εθελοντής στην αναδόμηση σπιτιών τα οποία καταστράφηκαν από τον εμφύλιο πόλεμο. Οταν φτάνει εκεί, διαπιστώνει τις άθλιες συνθήκες και σοκάρεται από τη φρίκη που αντικρίζει στα μάτια των ντόπιων. Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των πιο έμπειρων εθελοντών, επιχειρεί να χτίσει ένα ορφανοτροφείο σε μια περιοχή που ελέγχεται από μια οργάνωση η οποία εξαναγκάζει παιδιά να γίνουν στρατιώτες. Για τον Σαμ, όμως, δεν είναι αρκετό να προστατεύει τα υποψήφια θύματα της οργάνωσης και έτσι οργανώνει αποστολές και τις οδηγεί μέσα στην επικράτεια του εχθρού προκειμένου να ελευθερώσει παιδιά που έχουν ήδη στρατολογηθεί. Πρωταγωνιστούν οι Τζέραρντ Μπάτλερ, Μισέλ Μόναχαν, Κάθι Μπέικερ, Μάικλ Σάνον. (ΗΠΑ, 2011, 118′)

HeliosPlus