Σουβλάκια χοιρινά, μαριναρισμένα σε μπίρα και μέλι

Η μπίρα μαρινάρει καλά επειδή είναι προϊόν ζύμωσης, ενώ το μέλι με τα ζάχαρά του είναι συντηρητής και μεταβάλλει τις υφές στο κρέας, κάνοντάς το πολύ τρυφερό και νόστιμο.

Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 1 ώρα έως 1 νύχτα, Ψήσιμο 10΄-15΄

Υλικά (για 13 σουβλάκια)

600 γρ. χοιρινό μπούτι, ψαχνό

1 κουτάκι (330 ml) μπίρα

80 γρ. μέλι

Διαδικασία

Κόβουμε το κρέας σε κύβους βάρους 15-20 γρ. Αραιώνουμε σε ένα μπολ το μέλι με την μπίρα. Αφήνουμε τα κομμάτια στη μαρινάδα από 1 ώρα έως 1 νύχτα (στο ψυγείο). Τα βγάζουμε από τη μαρινάδα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν λίγο. Στη συνέχεια τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Περνάμε τα κρέατα σε μικρά καλαμάκια (του κοκτέιλ). Τα λαδώνουμε ελαφρά και τους ρίχνουμε αλατοπίπερο. Ψήνουμε τα σουβλάκια σε πλατό, αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλ, ανάλογα με το τι μας είναι πιο βολικό, μέχρι να ψηθούν καλά μέσα (10-15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος).

Πρωτότυπες αλλά και κλασικές προτάσεις για μεζεδάκια, στον Γευσιγνώστη, από τις 29 Δεκεμβρίου στα περίπτερα.