Υλικά για 4 άτομα

1 πράσινη σαλάτα, πλυμένη και κομμένη στο χέρι
1 σγουρή σαλάτα, πλυμένη και κομμένη στο χέρι
6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου
20 ντοματίνια
200 γρ. μανούρι, σε κυβάκια
2 φέτες χωριάτικο ψωμί, σε κυβάκια
2 κ.σ. ξίδι, μπαλσάμικο
2 κλαδάκια ρίγανης, φρέσκιας
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις σαλάτες, τις ανακατεύουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό.

Αφαιρούμε το σκόρδο, ρίχνουμε τα ντοματίνια και το μανούρι, ανακατεύουμε απαλά για περίπου 7 λεπτά. Προσθέτουμε τους κύβους ψωμιού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 6 λεπτά.

Ρίχνουμε το μπαλσάμικο, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Κατόπιν το ανακατεύουμε απαλά με τις σαλάτες και σερβίρουμε.

Tip: Μπορούμε επίσης να περάσουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις πρασινάδες) από το τηγάνι και κατόπιν να τα πολτοποιήσουμε στο multi.