Στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου προσκάλεσε ανθρώπους από τον χώρο των media αλλά και της τέχνης ο πρεσβευτής του Καναδά, κ. Ρόμπερτ Πεκ, με μια … μελωδική αφορμή. Ο λόγος για τη συναυλία της Καναδής ντίβας της τζαζ, Νταϊάνα Κρολ, που θα γίνει τη Δευτέρα 1η Ιουλίου στο Ηρώδειο.

Εκτός από «πρόλογο» της συναυλίας της τραγουδίστριας, πιανίστριας, στιχουργού παραγωγού και συνθέτη που έχει χαρακτηριστεί ως η διάδοχος της μυθικής Μπίλι Χάλιντεϊ, η πρόσκληση του Καναδού πρεσβευτή είχε κι έναν ακόμα λόγο: την εμφάνιση της Νταϊάνα Κρολ που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, γίνεται με αφορμή τα 70 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Καναδά και για την εθνική εορτή της χώρας του Καναδά.

Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμό του Καναδού πρεσβευτή, ενώ συμπεριελάμβανε και ηχογραφημένο μήνυμα της Νταϊάνα Κρολ ειδικά για τους Έλληνες θαυμαστές της. Εν συνεχεία τα ηνία της βραδιάς ανέλαβαν οι άνθρωποι του ραδιοφωνικού σταθμού Galaxy 92 FM που πλημμύρισαν το χώρο με τις μουσικές επιλογές του παραγωγού Θοδωρή Γιαννόπουλου.