Μεταξύ 3,40% – 3,90% καθορίστηκε το εύρος απόδοσης του πενταετούς ομολόγου ύψους έως 200 εκατ. ευρώ που εκδίδει ο ΟΠΑΠ.
Όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός οι συντονιστές –κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης όρισαν το εύρος απόδοσης βάσει του οποίου οι ειδικοί επενδυτες θα υποβάλουν δηλώσεις βούλησης –κάλυψης της έκδοσης.
Η δημόσια προσφορά για την εισαγωγή έως 200.000 ομολογιών ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ η κάθε μία αρχίζει αύριο Τετάρτη 15 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαρτίου.
Οι ομολογίες προσφέρονται στο ευρύ επενδυτικό κοινό με δημόσια προσφορά και χρήση του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (Η.ΒΙ.Π.) και θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) στην κατηγορία «Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος».
Το επιτόκιο δύναται να ισούται με την τελική απόδοση ή και να υπολείπεται αυτής ως 25 μονάδες βάσης. Οι συντονιστές κύριοι ανάδοχοι θα καθορίσουν και το επιτόκιο και την τιμή διάθεσης, που εξάγουν την τελική απόδοση.

Διαδικασία κατανομής
Μετά τον προσδιορισμό της τελικής απόδοσης, του Επιτοκίου και της Τιμής Διάθεσης, οι ΣυντονιστέςΚύριοι Ανάδοχοι θα καθορίσουν το ύψος της Έκδοσης και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί ηκατανομή των Ομολογιών στους επενδυτές, ως εξής:
•Ποσοστό τουλάχιστον 30% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι κατ’ ελάχιστο 60.000Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 200.000 Ομολογιών) θα διατεθεί για τηνικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών, και
Το υπόλοιπο 70% των Ομολογιών (ήτοι κατά μέγιστο 140.0000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρηκάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 200.000 Ομολογιών) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών Επενδυτών καιτων Ιδιωτών Επενδυτών.
Ειδικότερα, τα κριτήρια κατανομής των Ομολογιών ανά κατηγορία επενδυτών περιλαμβάνουν τη ζήτησηαπό τους Ειδικούς Επενδυτές, τη ζήτηση στο υπολειπόμενο του 30% τμήμα των Ιδιωτών Επενδυτών, τοπλήθος των Ιδιωτών Επενδυτών, καθώς και την ανάγκη δημιουργίας συνθηκών για την ομαλήδιαπραγμάτευση των Ομολογιών στη δευτερογενή αγορά.

Ενδεικτικά εάν η ζήτηση από τους Ειδικούς Επενδυτές καλύψει την Έκδοση μέχρι και το ανώτατο όριοτου εύρους της απόδοσης αλλά ταυτόχρονα καλύπτεται σημαντικό τμήμα της Έκδοσης σε χαμηλότεροεπίπεδο απόδοσης, δύναται να επιλεγεί η χαμηλότερη απόδοση, ακόμα και αν αυτό έχει ως αποτέλεσμαμικρότερο ύψος αντληθέντων κεφαλαίων και υπό την επιφύλαξη της κάλυψης της προϋπόθεσηςΈκδοσης.
Χθες, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Ντάμιαν Κόουπ παρουσίασε τα στοιχεία της έκδοσης σε ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή πάνω από 200 θεσμικών επενδυτών.