Ο πολυσχιδής κινεζικός όμιλος Fosun International απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στον αρχαιότερο εν λειτουργία γαλλικό οίκο μόδας Lanvin. Τη συμφωνία ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ο εδρεύων στη Σανγκάη όμιλος, ο οποίος κατέχει μεταξύ άλλων την εταιρεία ανδρικών ενδυμάτων Caruso και το 25% της φίρμας Iro, ενώ από το 2015 κατέχει το 100% του Club Med.
Ο οίκος Lanvin ιδρύθηκε το 1889 από τη Ζαν Λανβέν. Το 2001 εξαγοράσηκε από την ταϊβανέζα επιχειρηματία Σόου Λαν Γουάνγκ και τον γερμανό επενδυτή Ραλφ Μπατέλ, οι οποίοι θα κρατήσουν μειοψηφικό πακέτο στην εταιρεία, σύμφωνα με το ανακοινωθέν.
Υπό τη διεύθυνση του ισραηλινο-αμερικανού σχεδιαστή Αλμπέρ Ελμπάζ, την περίοδο 2001-2015, η Lanvin επεκτάθηκε εντυπωσιακά και έγινε μια διεθνής επωνυμία. Η διάδοχός του Γαλλίδα Μπουσρά Ζαράρ, ωστόσο, δεν κατάφερε να διατηρήσει το momentum και παραιτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι.
Τα τελευταία χρόνια ο χώρος της ακριβής ευρωπαϊκής μόδας έχει εξελιχθεί σε προνομιακό επενδυτικό στόχο κινεζικών ομίλων. Η κλωστοϋφαντουργική Shandong Ruyi, για παράδειγμα, έχει αποκτήσει τον έλεγχο των παρισινών επωνυμιών Sandro, Maje και Claudie Pierlot από κοινού με τη βρετανική Aquascutum, ενώ στις αρχές του Φεβρουαρίου προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιό της και την ελβετική εταιρεία δερμάτινων ειδών Bally.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ