από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

Επενδύσεις €100 δισ. σε πέντε χρόνια και 120.000 θέσεις εργασίας ετησίως, υπόσχεται ο Κ. Μητσοτάκης

Σε συνεδρίαση του ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Επενδύσεις €100 δισ. σε πέντε χρόνια και 120.000 θέσεις εργασίας ετησίως, υπόσχεται ο Κ. Μητσοτάκης
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Την πρόταση της ΝΔ για την «απελευθέρωση του αναπτυξιακού δυναμικού της ελληνικής οικονομίας», όπως τόνισε, παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτηση που έκανε στη συνεδρίαση του ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι διαπίστωσε κοινές προτεραιότητες και στόχους με το ΕΒΕΑ, που είναι: επενδύσεις – ανάπτυξη – αλληλεγγύη και το μέσο είναι περισσότερες μεταρρυθμίσεις, λιγότεροι φόροι και εισφορές.

«Το πρόγραμμά μας συμπίπτει στοχεύει στο κύριο ζητούμενο. Πώς δηλαδή θα δημιουργηθεί πλούτος και δουλειές. Και αυτό θα γίνει με ατμομηχανή τον ιδιωτικό τομέα. Τους ανθρώπους της αγοράς, των επιχειρήσεων, τους επαγγελματίες, όλους όσοι δίνουν έναν καθημερινό αγώνα. Δυστυχώς αγώνα επιβίωσης, αντί για αγώνα δημιουργίας», σημείωσε. Επισήμανε, επίσης, ότι το σχέδιο της ΝΔ προβλέπει την εμπροσθοβαρή εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την απελευθέρωση του αναπτυξιακού δυναμικού της ελληνικής οικονομίας. Αυτές συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Μείωση της φορολογίας. Απλοποίηση της αδειοδότησης επενδύσεων. Μείωση του διοικητικού φόρτου για τις επιχειρήσεις. Τόνωση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας. Εξάλειψη των εμποδίων για το υγιή ανταγωνισμό στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών. Προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

« Η πολιτική μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων κατά 100 δις ευρώ μέσα σε μία 5ετία, ώστε αυτές να φτάσουν στο 20% του Α.Ε.Π., καθώς και για αύξηση των εξαγωγών σε επίπεδο μεγαλύτερο του 40% του Α.Ε.Π..Με στόχο τη διαμόρφωση ετήσιων ρυθμών ανάπτυξης 4% του Α.Ε.Π., και τη δημιουργία τουλάχιστον 120 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα κάθε χρόνο», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Αυτές είναι οι δυνατότητες της οικονομίας μας, την οποία σήμερα ο κ. Τσίπρας κρατά καθηλωμένη στα όρια των δικών του δυνατοτήτων», πρόσθεσε.

Η ΝΔ προτείνει:

- Δραστική μείωση της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.
Δεσμευόμαστε για μείωση της φορολογίας σε όλες τις επιχειρήσεις - μικρές και μεγάλες - από 29% σε 20% σε 2 χρόνια και μείωση της φορολογίας στα μερίσματα στο 5%.

- Στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων
o Πρόγραμμα Δεύτερη Ευκαιρία και απλοποίηση του πτωχευτικού κώδικα έτσι ώστε όσοι «έπεσαν» λόγω της κρίσης να ξανασηκωθούν.
o Μεταφορά φορολογικών ζημιών για περίοδο έως 10 ετών, ώστε να δώσουμε ανάσα σε μικρές αλλά παραγωγικές επιχειρήσεις
o Αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α.στα 25.000 ευρώ.

- Στήριξη με πόρους του ΕΣΠΑ
Με συγκεκριμένες ημερομηνίες προκηρύξεων κάθε χρόνο για να μπορεί ο κάθε επενδυτής να προγραμματίζει τις κινήσεις του. Δέσμευση έτσι ώστε τα αποτελέσματα των προκηρύξεων θα εκδίδονται σε 4 μήνες, όπως έγινε το 2013, ώστε να μπει τέλος στις σημερινές καθυστερήσεις.

- Απλούστερο και αυτοματοποιημένο σύστημα αδειοδότησης
Η αδειοδότηση θα γίνεται ηλεκτρονικά και αυθημερόν. Δυνατότητα διεξαγωγής ελέγχων και από πιστοποιημένους φορείς (όπως π.χ. ΚΤΕΟ). Προτείνουμε, επίσης, να λειτουργούν τα επιχειρηματικά πάρκα ως ενδιάμεσοι φορείς έκδοσης άδειας εγκατάστασης και άδειας λειτουργίας.

- Ριζική βελτίωση του χωροταξικού και πολεοδομικού πλαισίου για τις επενδύσεις και τις οικονομικές δραστηριότητες.

- Χαμηλότερο ενεργειακό κόστος που θα στοχεύει στην πραγματική απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας

- Ενίσχυση εξωστρέφειας – εξαγωγών

o Διεύρυνση του ωραρίου στα τελωνεία

o Ενοποίηση των επιμέρους δημοσίων δομών για την εξωστρέφεια σε ένα ενιαίο φορέα με διοικητική αυτονομία.

o Ταχεία επιστροφή του Φ.Π.Α. στους εξαγωγείς.

- Στήριξη της νέας και δυναμικής επιχειρηματικότητας (startups)

o Φορολογικά κίνητρα για τη χρηματοδοτική υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων, όπως φορολογική έκπτωση έως και 75% στο κεφάλαιο που επενδύεται και θέσπιση αφορολόγητου για τα κέρδη από πώληση μετοχών

o Παροχή κινήτρων για “επιχειρηματικούς αγγέλους” (business angels), ώστε να επενδύουν σε ελληνικές startups.

o Υιοθέτηση των προτάσεων του διεθνούς κύρους οργανισμού ΥΟΖΜΑ για την ανάπτυξη της καινοτομίας (π.χ. συνεργασία πανεπιστημίων - επιχειρήσεων, ενίσχυση θερμοκοιτίδων, κ.α.)

- Ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης

o Υιοθέτηση ενός ενοποιημένου συστήματος ψηφιακής ταυτοποίησης και ηλεκτρονικής υπογραφής

o Έμφαση στα ανοιχτά δεδομένα, μέσα από τα οποία προάγεται η διαφάνεια και η λογοδοσία αλλά και δημιουργούνται νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

o Δράσεις για την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης

o Κατάρτιση και άμεση εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος μείωσης του χάσματος e - skills και απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων για όλους, και ιδιαίτερα για τους κοινωνικά αδύναμους.


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (16)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  δεν ξέρω... | 18/01/2018 12:07
  αν θα πρέπει να γελάσω...
  ή να κλάψω...
  απάντηση61
   
   
  Με ΕΝΦΙΑ και συντάξεις τι θα γίνει; | 18/01/2018 11:33
  1) Για τον ΕΝΦΙΑ η ΝΔ έχει δηλώσει οτι "θα μειωθεί κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια". Αυτό σημαίνει οτι κατά τα δύο πρώτα χρόνια θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τον ληστρικό ΕΝΦΙΑ ως έχει και οτι από το ... 2022 βλέπουμε... 2) Για τις συντάξεις, και μάλιστα των ελευθέρων επαγγελματιών που πλήρωναν τις εισφορές από την τσέπη τους αλλά και για τους χαμηλοσυνταξιούχους του ΙΚΑ δεν γίνεται καμία αναφορά ούτε για την καταργημένη 13η σύνταξη, ούτε για επαναφορά του ΕΚΑΣ, ούτε για αναπροσαρμογή σε αξιοπρεπή επίπεδα. Αναφέρομαι βέβαια στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα ηλικίας άνω των 65 και όχι στους 50άρηδες συνταξιούχους του Δημοσίου που η ίδια η ΝΔ δημιούργησε στην πενταετία 2004 - 2009!
  Ζήσε Μάη μου ...
  απάντηση80
   
   
  αφού προηγούμενα οι κλεπτοκράτες... | 18/01/2018 11:21
  καρπώθηκαν τα 340δις του χρέους μας...
  τώρα υπόσχονται να μας επενγδύσουν...
  απάντηση175
   
   
  Δίνετε εξετάσεις αξιοπιστίας. | 18/01/2018 11:10
  Κύριε Πρόεδρε επανέρχομαι. Δεν ακούσαμε ακόμα τη θέση σας για ένα απ τα κακουργήματα των ημερών.Την παύση πληρωμής του "επικουρικού"(ΛΕΠΕΤΕ) των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (απ το Δεκέμβριο 2017 κ.λ.π.) με ανάλγητη και παράνομη εντολή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΕ Λεωνίδα Φραγκιαδάκη (που ήδη τον τρέχουν σε Ποινική και Πολιτική Δικαιοσύνη γι αυτό οι παθόντες). Ωραίες οι υποσχέσεις για το μέλλον αλλά "εξετάσεις" αξιοπιστίας δίνετε τώρα. Κάποιες χιλιάδες συμπολιτών σας υποφέρουν απ τις εμμονές ενός κολλεγιόπαιδου και σεις τι κάνετε? Εκτός κι αν πρόκειται για "δικό μας" παιδί οπότε εμείς οι κεντροδεξιοί δε θέλουμε σχέση με τέτοιες υποδικίες.Περιμένουμε κ.Πρόεδρε.-
  Ι.
  απάντηση142
   
   
  ωραία | 18/01/2018 11:09
  αυτά θα τα εφαρμόσεις το 2023 που θα χάσει ο συριζα
  k
  απάντηση147
   
   
  τρία πουλάκια κάθουνταν... | 18/01/2018 11:06
  στου Διάκου το ταμπούρι...
  το 'χει χάσει τελείως...
  απάντηση165
   
   
  Δεν πρόλαβε | 18/01/2018 10:39
  Τι κρίμα για τον κ. Μητσοτάκη που δεν θα προλάβει να ΄''σκίσει το μνημόνιο μέρα μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος..'' ή να το ''καταργήσει μ' ένα νόμο με μια παράγραφο..'' Να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ - δεν διορθώνεται...καταργείται - , ''να καταργήσει την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης'', ''να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα'' να προσελκύσει τις χιλιάδες επενδύσεις όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑΣ. Δυστυχώς ο χώρος είναι λίγος και δεν χωράει να επαναλάβω το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας στο Βελλήδειο το 2014 και το οποίο με ευλάβεια υλοποίησε, ώστε τώρα ο κ. Μητσοτάκης να μην έχει τι να εξαγγείλει. Προπαντός όμως δεν θα έχει το σθένος να βροντοφωνάξει ''GO BACK MADAME MERKEL''
  jmav
  απάντηση191
   
   
  Να ξαναδούν τα νούμερα | 18/01/2018 10:19
  Αυτό που γράφει "Η πολιτική μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων κατά 100 δις ευρώ μέσα σε μία 5ετία, ώστε αυτές να φτάσουν στο 20% του Α.Ε.Π.", που τα είπε και πέρυσι στην Θεσσαλονίκη, οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Ας ξανακάνουν τους υπολογισμούς τους, ανά έτος, και θα το καταλάβουν. Η Ν.Δ. έχει καλούς οικονομολόγους, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση χρειάζεται ένας καλός "μπακάλης".
  Ελώτας
  απάντηση163
   
   
  Η σύμπλευση σου | 18/01/2018 10:00
  Η σύμπλευση σου με τους άναρχοκομμουνιστάς στο μέγα Εθνικό μας θέμα με τους σλάβους, σημαίνει ότι δεν αξίζεις να είσαι μπροστάρης στην νδ, αλλά, μηδέν κακόν αμιγές καλού, αυτή σου η αντεθνική θέση ανεβάζει την Χρυσή Αυγή κατά 5-10 μονάδες.
  Zaglos
  απάντηση126
   
   
  Ο ΧΑΡΥ ΠΟΤΕΡ | 18/01/2018 09:46
  της πολιτικης.
  AZAZEL
  απάντηση146
   
   
  από που θα τα βρει; | 18/01/2018 02:14
  απ' την τσέπη του θα τα βγάλει...
  δώσε και σε μένα μπάρμπα...
  απάντηση216
   
   
   
  Τρελα αγορια, φρικιαστικα πειραματα | 17/01/2018 23:05
  Φανταζομαι οι 100δις επενδυσεις και οι 120.000 θεσεις εργασιες θα ερθουν απο νομοσχεδια αναλογα της καταψηφισης της ΝΔ (μοναδικο κομμα που καταψηφισε) για την αυξηση προτεραιοτητας στην εξοφληση των απληρωτων δεδουλευμενων εργαζομενων σε επιχειρησεις υπο πτωχευση. Νομοσχεδια που θα ηθελε να περασει ο κουλης; Καταργηση του κατωτατου μισθου, του ΣΕΠΕ, της υποχρεωτικης ασφαλισης (και του ΙΚΑ), των σωματειων (μονο τα εργοδοτικα θα επιτρεπονται), flat φορολογηση από το 1ο ευρώ και πολλες αλλες ονειρωξεις απο Σμιθ
  Τρελος επιστημων
  απάντηση219
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΣΧΟΛΙΟ | 17/01/2018 22:30
  Και εγώ υπόσχομαι ό,τι θέλεις...........
  Frixos
  απάντηση227
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-