από metereologos.gr
Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
 

Αγώνας δρόμου για προαπαιτούμενα και δόση

30 έχουν απομένει σε εκκρεμότητα θα κλείσουν με υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους
Αγώνας δρόμου για προαπαιτούμενα και δόση
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Μεγάλη είναι απόσταση που θα πρέπει να διανύσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να καλύψει τα προαπαιτούμενα που είναι σε ακόμη εκκρεμότητα.

Χωρίς το πολυνομοσχέδιο, ο αριθμός των προαπαιτουμένων που έχουν κλείσει είναι μόλις 55. Ακόμη κι αν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, περίπου 30 έχουν απομένει σε εκκρεμότητα, τα οποία θα κλείσουν  με υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους.

Στην κυβέρνηση επιδίδονται σε αγώνα δρόμου, καθώς ο χρόνος που απομένει έως το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου είναι ελάχιστος. Το Euroworking Group αποφάσισε να πραγματοποιήσει νέα έκτακτη συνεδρίαση, πριν από το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, ώστε να επιβεβαιώσει ότι τα προαπαιτούμενα έχουν πράγματι κλείσει.

Όσον αφορά τη δόση στα 6,7 δισ. ευρώ εκτίμησε η κυβέρνηση ότι θα φθάσει η δόση που θα πάρει η χώρα, μόλις ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση. Έτσι, από τα 6,7 δισ ευρώ:

  • 3,3 δισ. ευρώ προορίζονται για τις ανάγκες του χρέους της χώρας από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2018
  • 1,5 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τα 500 εκατ. ευρώ σχεδιάζεται να εκταμιευθούν μαζί με τη δόση, στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ θα δοθεί τον Απρίλιο.
  • 1,9 δισ. ευρώ θα προστεθούν στο αποθεματικό ασφαλείας
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αποθεματικό ασφαλείας, που θα διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, αναμένεται να φθάσει συνολικά στα 9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 1,9 δισ. ευρώ, εφόσον δοθεί, θα είναι η πρώτη δόση.


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-