Μνηστήρες συνωστίζονται στην πύλη της Commerzbank με στόχο να βάλουν πόδι στη γερμανική τραπεζική αγορά. Μετά την ιταλική UniCredit και τη γαλλική BNP Paribas, η επίσης γαλλική Crédit Agricole διά στόματος του γενικού διευθυντή της Φιλίπ Μπρασάκ εξέφρασε το ενδιαφέρον της για να αποκτήσει το μερίδιο 15% που προτίθεται να πουλήσει η γερμανική κυβέρνηση.
Η Commerzbank είναι η δεύτερη σε ενεργητικό (μετά την Deutsche Bank) ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας –συνολικά η χώρα διαθέτει 1.555 τράπεζες, οι περισσότερες συνεταιριστικές και τοπικές, ελεγχόμενες από τα κρατίδια (landesbanken). Και σε αυτή, ωστόσο, η γερμανική κυβέρνηση είναι μεγαλομέτοχος. Ο μάνατζερ της Crédit Agricole αποκάλυψε το ενδιαφέρον της γαλλικής τράπεζας για το κρατικό μερίδιο που τίθεται προς πώληση μιλώντας στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».

«Η οργανική επέκταση της Crédit Agricoleαποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της τράπεζας έως το 2019. Είναι επόμενο να μας ενδιαφέρει μια μεγάλη τράπεζα σαν την Commerzbank, εφόσον τίθεται προς πώληση» σημείωσε ο Μπρασάκ. Το γερμανικό κράτος θέλει να πουλήσει τη συμμετοχή του για να καταστεί η Commerzbank «πιο ανοικτή στις αγορές».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ