από metereologos.gr
Δευτέρα 28 Μαΐου 2018
 

Πρόταση €100 εκ για την εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Ενδιαφέρον επενδυτών από την Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Πρόταση €100 εκ για την εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Το ενδιαφέρον επενδυτών από την Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την εξαγορά του ομίλου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) ΑΕ, μαζί με τις θυγατρικές του στη Σερβία, έκανε γνωστό ο δημιουργός της αγγλοαμερικανικής κοινοπραξίας που κατέχει σε αυτήν ποσοστό 20%, Χρήστος Φαρμάκης.

«Είμαστε φοβερά ευέλικτοι και υπάρχει μεγάλο περιθώριο, προκειμένου το αρχικό τίμημα που θέσαμε να αυξηθεί σημαντικά», τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και διευκρίνισε ότι «φυσικά το ποσό αγοράς του ομίλου της ΕΒΖ ΑΕ συνολικά, δεν αντανακλά τις επενδύσεις που επιθυμούμε να κάνουμε βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα».

«Προσπαθούμε να κάνουμε μια μελέτη σκοπιμότητας και να την καταθέσουμε στην ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο υπάρχει αδυναμία λήψης των σχετικών στοιχείων που απαιτούνται. Κάποιοι, και δεν εννοώ την κυβέρνηση, δεν μας τα δίνουν» συμπλήρωσε, ωστόσο ξεκαθάρισε πως το ενδιαφέρον της κοινοπραξίας για την αγορά του ομίλου της ΕΒΖ είναι υπαρκτό, σταθερό «και θα μείνει αμείωτο».

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι η κοινοπραξία που «κυνηγά τον όμιλο της ΕΒΖ», δεν αποτελείται από επενδυτές «που τεμαχίζουν εταιρείες και τις πωλούν κομμάτι-κομμάτι». «Ενημέρωσα την ελληνική κυβέρνηση: έχουμε πρόθεση να σταθεροποιήσουμε σε αρχική βάση την παραγωγική δομή του ομίλου της ΕΒΖ και τα μερίδια αγοράς, και μεσοπρόθεσμα να βελτιώσουμε σημαντικά τη θέση του» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης.


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει | 14/09/2017 13:14
  Καλά πως δίνει € 100 εκατ. αφού ακόμη δεν έλαβε τα στοιχεία για να τα μελετήσει; Και τα € 100 εκατ. θα είναι μόνο για το μέτοχο; Δηλαδή θα αναλάβει και τα χρέη της Εταιρίας προς την Πειραιώς; Και που ήταν τόσο καιρό; Ή μήπως έπρεπε τώρα να εμφανιστεί.
  71670
  απάντηση20
   
-