από metereologos.gr
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
 

H Eldorado Gold αναστέλλει τα επενδυτικά της σχέδια στην Ελλάδα λόγω καθυστερήσεων στην αδειοδότηση

«Σήμα επιτάχυνσης της διαπραγμάτευσης» η ανακοίνωση, εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς: «Η κυβέρνηση θέλει κάθε επένδυση που κινείται σε νόμιμα πλαίσια» Γ. Κουμουτσάκος: Οι επενδύσεις φεύγουν, η ανεργία έρχεται
H Eldorado Gold αναστέλλει τα επενδυτικά της σχέδια στην Ελλάδα λόγω καθυστερήσεων στην αδειοδότηση
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η Eldorado Gold ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή των επενδύσεων της στα ενεργά μεταλλεία, τα έργα ανάπτυξης και τα ερευνητικά έργα της στην Ελλάδα. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρία, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για εποικοδομητική συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, οι καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών ρουτίνας για την κατασκευή και ανάπτυξη των έργων επηρέασαν αρνητικά τα χρονοδιαγράμματα και το κόστος.

Ως «σήμα επιτάχυνσης της διαπραγμάτευσης και τελικής διαπραγμάτευσης» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς την ανακοίνωση της ELDORADO για την επένδυσή της και την αναστολή λειτουργίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκτίμησε πως πρόκειται, με σκακιστικούς όρους, για μια «κίνηση επιθετικής στρατηγικής» και διερωτήθηκε γιατί, ενώ η εταιρεία βρίσκεται σε διαιτησία με το Δημόσιο, αποφάσισε να κάνει, σε αυτήν τη συγκυρία, αυτή την κίνηση.

«Η κυβέρνηση θέλει κάθε επένδυση που κινείται σε νόμιμα πλαίσια» σημείωσε ο κ. Μαντάς και υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να δούμε όλες τις λεπτομέρειες και τι προβλέπεται από τους νόμους και το Σύνταγμα τους κράτους».

«Οι επενδύσεις φεύγουν. Η ανεργία έρχεται», σχολίασε στο twitter ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.


Το δελτίο Τύπου της επιχείρησης αναφέρει τα εξής:

Η Eldorado Gold Corporation ("Eldorado" ή "Εταιρεία") ανακοινώνει σήμερα σχέδιο για την αναστολή των επενδύσεων της στα ενεργά μεταλλεία, τα έργα ανάπτυξης και τα ερευνητικά έργα της στην Ελλάδα.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Eldorado και της ελληνικής θυγατρικής της, Ελληνικός Χρυσός, για εποικοδομητική συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος (Υπουργείο) και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, οι καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών ρουτίνας για την κατασκευή και την ανάπτυξη των έργων Σκουριών και Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική, Β. Ελλάδα, συνεχίζονται. Oι καθυστερήσεις στην αδειοδότηση επηρέασαν αρνητικά τα χρονοδιαγράμματα και το κόστος των έργων της Eldorado και τελικά εμπόδισαν την ικανότητα της Εταιρείας να προωθήσει αποτελεσματικά την ανάπτυξη και τη λειτουργία αυτών των μεταλλευτικών έργων.

Με εξαίρεση ένα πρόγραμμα συντήρησης των έργων και το απαραίτητο κόστος περιβαλλοντικής διαχείρισης, η Eldorado και το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πρόσθετη επένδυση στα Μεταλλεία Κασσάνδρας (Ολυμπιάδα, Σκουριές, Στρατώνι) στη Χαλκιδική, καθώς και στα έργα Περάματος και Σαπών στη Θράκη, και σε οποιοδήποτε άλλο ερευνητικό πρόγραμμα στη χώρα. Τα κεφάλαια που έχουν προϋπολογιστεί να επενδυθούν σε κοινωνικές δαπάνες και ανάπτυξη υποδομών θα καταργηθούν. Ομοίως, θα επηρεαστούν τα φορολογικά έσοδα σε δημοτικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τεθούν τα Μεταλλεία Σκουριών, Ολυμπιάδας και Στρατωνίου σε καθεστώς συντήρησης θα ξεκινήσουν στις 22 Σεπτεμβρίου 2017. Η αναστολή και παύση εργολάβων και εργαζομένων θα γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα εργατική νομοθεσία στην Ελλάδα. Οι εργασίες περιβαλλοντικής διαχείρισης και τα έργα συντήρησης θα συνεχιστούν με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και των μεταλλευτικών εγκαταστάσεών μας. Η Εταιρεία εκτιμά ότι θα διατεθούν συνολικά 30 εκατομμύρια δολάρια (ΗΠΑ) για την προετοιμασία της φάσης συντήρησης. Ενώ, τα σταθερά κόστη συντήρησης θα ανέρχονται κατά προσέγγιση στα 25 εκατομμύρια δολάρια (ΗΠΑ) ετησίως.

Η Εταιρεία επιπλέον, αναμένει λεπτομέρειες από την Ελληνική Κυβέρνηση σχετικά με την εκκρεμούσα διαδικασία διαιτησίας. Η Eldorado δεν έχει ακόμη λάβει επίσημη ειδοποίηση, αλλά είναι πεπεισμένη ότι οποιαδήποτε πιθανή διαιτησία θα αποδείξει και πάλι ότι η Εταιρεία τηρεί όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς. Το Συμβούλιο της Επικρατείας (Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Ελλάδας) έχει επανειλημμένα επικυρώσει

την εγκυρότητα των αδειών και της λειτουργίας μας με 18 θετικές για την Εταιρεία αποφάσεις μέχρι σήμερα.

Η Εταιρεία θα επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα κατόπιν έγκρισης και έκδοσης των απαιτούμενων αδειών, σε συνεργασία με μια υποστηρικτική κυβέρνηση, ανοικτή σε συζητήσεις γύρω από τη χρήση και εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών.

Ο George Burns, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, σχολίασε:

«Είναι εξαιρετικά ατυχές να βρισκόμαστε σε αυτό το αδιέξοδο όταν θα έπρεπε να υλοποιούμε ένα σημαντικό επιχειρηματικό σχέδιο και να προσθέτουμε άλλες 1.200 θέσεις εργασίας στο σημερινό εργατικό δυναμικό μας, περίπου 2.400 ατόμων, στην Ελλάδα. Η επένδυση της Eldorado στην Ελλάδα αφορά στην οικοδόμηση μιας παγκοσμίου επιπέδου δραστηριότητας και μπορεί να αποτελέσει μακροπρόθεσμο εταίρο της χώρας, έχοντας την ικανότητα να προάγει τις δεξιότητες και την κατάρτιση των ανθρώπων της και να προσφέρει καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας για την ευημερία οικογενειών και τοπικών επιχειρήσεων. Εξίσου σημαντική παράμετρος είναι το γεγονός ότι, ως οικονομικός εταίρος αυτή η επιχείρηση μπορεί να προσφέρει τα άκρως αναγκαία φορολογικά και εξαγωγικά έσοδα για τις επόμενες γενιές.

Η Eldorado ήταν και παραμένει ένας προσηλωμένος, υπεύθυνος και υπομονετικός εταίρος της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Ελλήνων πολιτών. Από την εξαγορά των Μεταλλείων Κασσάνδρας με αντίτιμο 2 δις δολάρια το 2012, η Eldorado έχει επενδύσει επιπλέον 1 δις δολάρια στη χώρα. Το ποσό αυτό θα διπλασιαζόταν αν ήταν σε θέση να αναπτύξει πλήρως τα έργα της σε Ολυμπιάδα, Σκουριές και Πέραμα. Ωστόσο, λόγω της καθυστέρησης στην έκδοση αδειών από την ελληνική κυβέρνηση, η Eldorado δεν είναι σε θέση να συνεχίσει τις επενδύσεις της στη χώρα. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους μετόχους μας να διαθέτουμε τα κεφάλαια όχι μόνο σε έργα με υψηλότερες αποδόσεις αλλά και σε χώρες όπου οι κυβερνήσεις υποστηρίζουν τις επενδύσεις μας και συνεργάζονται μαζί μας για να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον. Ως εκ τούτου, η Eldorado δεν μπορεί να συνεχίσει να θέτει σε κίνδυνο τα κεφάλαιά της χωρίς αυτές τις άδειες και θα επιδιώξει με όλα τα μέσα προκειμένου να προχωρήσει η επένδυσή της και να υπερασπιστεί τα συμβατικά της δικαιώματα.

Εάν η Ελληνική Κυβέρνηση επιθυμεί να εργαστεί στο πλαίσιο των συμβατικών της υποχρεώσεων με την Ελληνικός Χρυσός, να εκδώσει έγκαιρα τις άδειες και να στηρίξει την επένδυση, τότε η Eldorado θα είναι σε θέση να επανεκτιμήσει τα επενδυτικά της σχέδια στη χώρα.»

Έργο Σκουριών (Χαλκιδική)

Οι δραστηριότητες κατασκευής και ανάπτυξης του έργου των Σκουριών, με επένδυση άνω των 350 εκ. δολαρίων μέχρι σήμερα και με εργατικό δυναμικό 530 ατόμων συμπεριλαμβανομένων των εργολάβων, θα ανασταλούν στις 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Έργο Ολυμπιάδας (Χαλκιδική)

Η φάση δοκιμαστικής λειτουργίας του ανακαινισμένου εργοστασίου εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας ολοκληρώνεται και η έναρξη εμπορικής παραγωγής της φάσης 2 επρόκειτο να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2017. Ο σημερινός αριθμός εργαζομένων στην Ολυμπιάδα είναι περίπου 950 άτομα συμπεριλαμβανομένων των εργολάβων. Η δοκιμαστική φάση και

η περαιτέρω ανάπτυξη του μεταλλείου θα ανασταλεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2017. Μέχρι σήμερα, η Eldorado έχει επενδύσει πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια στην Ολυμπιάδα.

Έργο Στρατωνίου (Χαλκιδική)

Η μεταλλευτική δραστηριότητα Στρατωνίου απασχολεί σήμερα περίπου 830 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των εργολάβων, και είχε διάρκεια ζωής περίπου ενός έτους βάσει των βεβαιωμένων και πιθανών αποθεμάτων στις αρχές του 2017. Υπάρχουν γεωλογικές ενδείξεις για αύξηση των γεωλογικών αποθεμάτων και κατά συνέπεια επέκτασης της ζωής του μεταλλείου των Μαύρων Πετρών, ενώ ταυτόχρονα η Eldorado υλοποιεί γεωτρητικό πρόγραμμα προκειμένου να εξερευνήσει το κατώτερο τμήμα του κοιτάσματος. Πρόσθετες επενδύσεις θα ήταν απαραίτητες κατά τα επόμενα δύο χρόνια για την επιβεβαίωση πρόσθετων γεωλογικών αποθεμάτων. Όλες οι δραστηριότητες εξόρυξης και εξερεύνησης θα ανασταλούν στις 22 Σεπτεμβρίου 2017. Έργα Περάματος και Σαπών (Θράκη)

Τα έργα Περάματος και Σαπών βρίσκονται επί του παρόντος σε καθεστώς συντήρησης λόγω των εκκρεμών αδειοδοτήσεων από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου Περάματος και για το πρόγραμμα γεωτρήσεων στις Σάπες – και οι δύο παραμένουν σε εκκρεμότητα για περισσότερα από τρία χρόνια.

Σχετικά με την Eldorado Gold

Η Eldorado Gold κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των μεσαίου μεγέθους παραγωγών χρυσού, με έργα εξόρυξης, ανάπτυξης και έρευνας σε Τουρκία, Ελλάδα, Ρουμανία, Σερβία, Καναδά και Βραζιλία. Η Εταιρεία, μέχρι σήμερα, στηρίζεται σε ανθρώπινο δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης, λειτουργεί με υπευθυνότητα και ασφάλεια, διαθέτει έργα υψηλών προδιαγραφών και μακρόπνοες σχέσεις με τις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται. Οι μετοχές της Eldorado διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Τορόντο (TSX: ELD) και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE: EGO).

Γ. Μανιάτης: “Προσωπικά υπεύθυνος κι ένοχος ο Α. Τσίπρας, κλείνει τα Μεταλλεία Χαλκιδικής – άνεργοι οι 2.500 εργαζόμενοι”

Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή την άρνηση της κυβέρνησης να αδειοδοτήσει την επένδυση των μεταλλείων Χαλκιδικής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο υποκριτής πρωθυπουργός της χώρας Α. Τσίπρας, είναι προσωπικά υπεύθυνος κι ένοχος για την αποχώρηση του μεγαλύτερου ξένου επενδυτή στη χώρα, της ELDORADO, των Μεταλλείων Χαλκιδικής. Τα ψέματά του στη ΔΕΘ δεν άντεξαν ούτε για 24 ώρες. Η σημερινή ανακοίνωση της Eldorado Gold για την αναστολή εργασιών κι επενδύσεων είναι η απάντηση της πραγματικής οικονομίας στους θεατρινισμούς του "Gr-invest".

Μια επένδυση των 3 δις€, που εμείς αδειοδοτήσαμε το 2011 με τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους, που επί ΣΥΡΙΖΑ δέχεται συνεχή πόλεμο δολιοφθοράς, που έχει δικαιωθεί 18 φορές στο Συμβούλιο Επικρατείας, που απασχολεί 2.500 εργαζόμενους.

Ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να καταλάβει ότι ο ορυκτός μας πλούτος με τις 100.000 θέσεις εργασίας, το 3.4% του ΑΕΠ, τα 2 δις€ το χρόνο εξαγωγές, σηματοδοτεί τη σπουδαιότητα του κλάδου στην εθνική οικονομία. Πέραν της εμπάθειας, άγνοιας και ιδεοληψίας του, αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν έχει τη δυνατότητα και τη γνώση να κατανοήσει την πολυπλοκότητα μιας μεγάλης επένδυσης.

Εκεί που σταματάει η κοινήλογική αρχίζει η τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γι’ αυτό και είναι πολιτική καταστροφής, φτώχειας κι αδιεξόδων.Καταθλιπτικά ιδεοληπτικοί, επαγγελματικά ανίκανοι, πανικόβλητοι ψεύτες, αγκαλιασμένοι οι Α. Τσίπρας και Π. Καμμένος καταστρέφουν τη χώρα.

Αντί να φεύγουν οι επενδυτές πρέπει να φύγει η κυβέρνηση! Είναι πλέον η ουσιαστικότερη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της χώρας».


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελικώς, στην Ελλάδα ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός  
Χρυσός: Χρονικό ενός προαναγγελθέντος τέλους 
Σκληρή απάντηση Σταθάκη στην Eldorado Gold 
«Παράθυρο» από την Eldorado Gold για τη συνέχιση της επένδυσης 
Στο στόχαστρο των κεντροαριστερών υποψηφίων η κυβέρνηση για την Eldorado 
Ανοιχτή στο διάλογο με την κυβέρνηση η Eldorado Gold 
 
 
σχόλια (21)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  να ψοφίσουν οι σταλινικοί ιδεολήπτες του ξύριζα... | 11/09/2017 13:07
  η χώρα μας θα καταστραφεί αν φύγουν οι επενδυτές. Οι άνθρωποι αυτοί στην κυριολεξία μας χαρίζουν λεφτά μόνο και μόνο για να βγάλουν ένα μικρό κέρδος. Τι ποιο θεμιτό; Ποια ρύπανση και αηδίες; Πεντακάθαροι είναι. Στο κάτω-κάτω της γραφής, είναι καιρός στην Χαλκιδική να προκύψει ολίγη ρύπανση όπως σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Οι επενδύσεις απαιτούν κίνητρα. Η ρύπανση είναι ένα από αυτά.
  Δημήτριος Σ. Ολιγάρχης
  απάντηση52
   
   
  TOUS 2.500 XILADES | 11/09/2017 12:52
  TOUS 2.500 XILIADES ANERGOUS THA TOUS DIORISEI O TSIPRAS ME DANHKA FRANGA APO TIN MERKEL !!! RE ELDORADO POU MPLEXATE RE ME TOUTOUS TOUS TRAMPAKOULES ???
  MANIATIS
  απάντηση63
   
   
  Με τον μοναδικό τρόπο... | 11/09/2017 12:22
  Ο Αναγνώστης με το κείμενο που επιγράφεται τρύπες αναρωτιέται πως θα ιανθεί το περιβάλλον... μα με τον μοναδικό τρόπο που εφαρμόζουμε στην Ελλάδα ... με αυθαίρετα.σκουπίδια ,ανεξέλεγκτες χωματερές και πυρκαγιές.Γιά όλες αυτές τις καταστροφές οι συνήθως λαλίστατοι σιωπούν...
  georgios
  απάντηση102
   
   
   
  !!!! | 11/09/2017 12:17
  Οι κονκεσταδορες ηταν καλυτεροι επενδυτες απο αυτους τους κατσιαλπιαδες της ελ ντοραντο!!! Αφου πηραν το χρυσο πουλησαν για σκλαβους τους γηγενοις αμερικανους ΣΤΟΝ ΑΓΗΡΙΣΤΟ!!!!
  INK
  απάντηση211
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Τραγωδία. | 11/09/2017 11:10
  Δε θα γίνει η Χαλκιδική σκουπιδότοπος τελικά; Πώπω τί πάθαμε!
  mix
  απάντηση722
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Όπως πάντα. | 11/09/2017 10:57
  Σαφώς είναι πολύ κακιά είδηση για πιθανούς (αφελείς) επενδυτές, αλλά δυστυχώς αυτός ο πολύ όμορφος τόπος κατοικείται από ηλίθιους κατσικοκλέφτες με τα ανάλογα αφεντικά.
  Φάνης
  απάντηση215
   
   
   
  άδεια και άδεια | 11/09/2017 10:38
  Καλά δεν του είπαν οι Ελληνες συνάδελφοι ότι από του Αγ. Πνεύματος ως μέσα Σεπτέμβρη το Δημόσιο είναι σε άδεια; Μόνο λίγοι υπάλληλοι είναι ευσυνείδητοι; Φανταστείτε να χρειαζόταν να πάρουν άδεια κι από το ΚΑΣ!
  MT
  απάντηση105
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Λυπούμαστε | 11/09/2017 10:21
  Δηλαδή δεν θα σκαφτεί η Χαλκιδική για να γίνει σεληνιακό τοπίο και δεν θα γίνει πλούσιο το 1% που γίνεται πάντα πλούσιο χωρίς καμία ανταπόκριση σε εμάς; Τι κρίμα. Λυπούμαστε πάρα μα πάρα πολύ.
  Αυγοτηρητής
  απάντηση721
   
   
  Ψοφός και ξερός | 11/09/2017 10:15
  Όταν ο τενεκές ο αλήτης κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια ακούς δηλώσεις που προκαλούν εμετό.
  Ψοφός
  απάντηση103
   
   
  Ο Σταθάκης θα δώσει πάλι τη λύση και μάλιστα με στυλ!!!! | 11/09/2017 10:13
  Αντί να ανάψει montecristo, θα ανάψει cohiba, θα κεράσει και ένα τον ελντοράντο που τον κατάντησε μπατίρη, θα του υποσχεθεί ότι όπου νάναι θα τακτοποιηθούν όλα και μια ηρεμία θα απλωθεί παντού (νεκρική), και μετά θα μας βεβαιώσει ότι η Ελλάδα όχι μόνο βρίσκεται στις αγορές από την εποχή Βαρουφάκη, αλλά τους δίνει και τον ρυθμό με τον Καμένο αρχιμουσικό της στρατιωτικής μπάντας... Ποιός ο λόγος να ανησυχούμε; Kαι όμως υπάρχει λόγος και μάλιστα σοβαρός! Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι του τελειώσαν τα cohiba κ δεν έχει ούτε κάν ένα romeo y joulieta, θα αναγκαστεί λοιπόν να ανάψει και να κεράσει montecristo, κι αυτό ξυπνάει κακούς συνειρμούς, αφού ο κόμης σχεδόν σάπισε στη φυλακή πριν δραπετεύσει..
  νικ
  απάντηση143
   
   
  Τρύπες | 11/09/2017 08:48
  .. και αυτή η τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή τι θα γίνει; Ποιος είναι υπεύθυνος; Πως θα ιανθεί το τοπίο, που οπωσδήποτε πρέπει να επανέλθει στην φυσική του κατάσταση.
  δέντρο
  απάντηση1024
   
   
  Λυπούμαστε | 11/09/2017 08:38
  Δηλαδή δεν θα σκαφτεί η Χαλκιδική για να γίνει σεληνιακό τοπίο και δεν θα γίνει πλούσιο το 1% που γίνεται πάντα πλούσιο χωρίς καμία ανταπόκριση σε εμάς; Τι κρίμα. Λυπούμαστε πάρα μα πάρα πολύ.
  Αυγοτηρητής
  απάντηση730
   
   
  GR-disinvest!!! | 11/09/2017 08:22
  Απο-επενδύστε στην Ελλάδα του τσίπρα!!!
  Πέτρος
  απάντηση247
   
-