Στον έλεγχο της οικογένειας του Μπερνάρ Αρνό πέρασε την περασμένη Τρίτη ο διάσημος οίκος μόδας Christian Dior. Μέσω μιας δημόσιας προσφοράς που θα φθάσει τα 12 δισ. ευρώ και μιας σειράς περίπλοκων μεταβιβάσεων μεριδίων, η εταιρεία ειδών πολυτελείας LVMH, που ελέγχει ο γάλλος δισεκατομμυριούχος, θα αποκτήσει την Christian Dior Couture αντί 6,5 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων των χρεών της εταιρείας, που θα αποσχιστεί από την εταιρεία συμμετοχών Christian Dior. Ταυτόχρονα προγραμματίζει την πλήρη απορρόφηση του ποσοστού της Christian Dior holding. Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, όπως γράφει ο «Figaro», η LVMH είναι διατεθειμένη να στερηθεί τον οίκο Hermès.
Συγκεκριμένα, η οικογένεια Αρνό, η οποία κατέχει μερίδιο 47% της LVMH, προτίθεται να εξαγοράσει το μερίδιο 25,9% της εταιρείας συμμετοχών Christian Dior, το οποίο δεν ελέγχει. Η προσφορά της ανέρχεται στα 260 ευρώ ανά μετοχή, τιμή υψηλότερη κατά 15% από την τιμή στην οποία είχε κλείσει η μετοχή της εταιρείας συμμετοχών τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο του Παρισιού. Η μετοχή της LVMH ενισχυόταν κατά 3% την Τρίτη στο Παρίσι, φθάνοντας στην τιμή-ρεκόρ των 223 ευρώ, καθώς «επενδυτές και αναλυτές καλωσόρισαν τις συμφωνίες», όπως γράφει το Reuters. Την ίδια ώρα η τιμή της μετοχής της Dior είχε εκτιναχθεί κατά 13% υψηλότερα, στα 256 ευρώ (πρόκειται επίσης για ρεκόρ).
Η Dior holding κατέχει μερίδιο 41% του ομίλου LVMH και επίσης το 100% της Christian Dior Couture, η οποία κατασκευάζει και τις ευπώλητες τσάντες Lady Dior. Η οικογένεια Αρνό θα προσφέρει 172 ευρώ και επίσης 0,192 της μετοχής της Hermès για κάθε μετοχή της Dior holding. Ο Αρνό κατέχει μερίδιο περίπου 8% της Hermès. Ο όμιλος LVMH κατέχει τις επωνυμίες Louis Vuitton, Fendi, Givenchy, Berluti και Loro Piana. «Εχω τη χαρά να σας ανακοινώσω σήμερα το σχέδιο αυτό που ενισχύει εντυπωσιακά την ανάπτυξη του ομίλου LVMH στη Γαλλία και στον κόσμο» δήλωσε ο Μπερνάρ Αρνό.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ