Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής γυαλιών ηλίου και οράσεως Luxottica ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συμφώνησε να συγχωνευθεί με την ανταγωνίστριά της κατασκευάστρια φακών οράσεως Essilor. Η κεφαλαιοποίηση της ενοποιημένης εταιρείας που θα δημιουργήσει ο εταιρικός γάμος θα φθανει τα 46 δισ. ευρώ.
Όπως σημειώνει το BBC, η συμφωνία θα βοηθήσει την ιταλική Luxottica να ετοιμάσει ένα πλαίσιο διαδοχής του ηλικίας 81 ετών ιδρυτή της Λεονάρντο Ντελ Βέκιο. Ο Ντελ Βέκιο, ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που κατάφερε να γίνει ο πλουσιότερος επιχειρηματίας του συγκεκριμένου κλάδου παγκοσμίως, ίδρυσε τη Luxottica το 1961.
Μέσω μιας σειράς εξαγορών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η εξαγορά της Ray-Ban το 1999 και της Oakley το 2007, η ιταλική εταιρεία έγινε η μεγαλύτερη στον κλάδο κατασκευής γυαλιών ηλίου και οράσεως. Η Luxottica έχει άλλωστε υπογράψει συμφωνίες προμήθειας γυαλιών σε μεγάλες επωνυμίες μόδας, όπως είναι οι Burberry, Dolce & Gabanna και Versace.
Η Essilor είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής συνταγογραφούμενων φακών οράσεως στον κόσμο. Η Luxottica είχε ξεκινήσει από το 2014 να διερευνά τις δυνατότητες συγχώνευσής της με την Essilor.