Στην αντεπίθεση επιχείρησε να περάσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης σχετικά με τα σφοδρά πυρά που δέχεται η κυβέρνηση για την μεταβίβαση ΔΕΚΟ στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων. «Η μεταφορά στο υπερταμείο δεν σημαίνει ότι το δημόσιο χάνει την περιουσία του. Στο δημόσιο παραμένει. Μεταφορά δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση και τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου δεν είναι σε εγγύηση των δανείων της χώρας», είπε ο κ. Σκουρλέτης, διαβεβαιώνοντας ότι το υπερταμείο είναι ανάχωμα για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ενώ αναφέρθηκε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη ο οποίος είχε πει απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο, ότι όντως δεν θέλει να ιδιωτικοποιήσει επιχειρήσεις και για αυτό τις δίνει στο Υπερταμείο για να μπορεί να τις ιδιωτικοποιήσει ο όποιος επόμενος θέλει.

«Αν σε μια κυβέρνηση είναι ο κ. Γεωργιάδης υπουργός Οικονομικών όχι μόνο θα ιδιωτικοποιήσει τα πάντα αλλά και άλλα τόσα», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος για τον «γαλάζιο» βουλευτή. «Το Ταμείο προέκυψε από την περσινή διαπραγμάτευση και ήταν το ανάχωμα απέναντι στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Κληρονομήσαμε την χρεοκοπία και την κοινωνική καταστροφή. Δεν μπορείς να κάνεις αποποίηση κληρονομιάς. Αυτή η συμφωνία είχε ανοιχτά πεδία για διαπραγμάτευση και αυτά έδωσαν την δυνατότητα να κερδίσουμε κάποια πράγματα», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Για τις άδειες

Αναφερθείς εξάλλου στο θέμα των ημερών με τις τηλεοπτικές άδειες και μετά την εξέλιξη με το φιάσκο-Καλογρίτσα, έκανε λόγο για «εκτελεστές συμβολαίων που κάνουν μια επίθεση που δεν έχει προηγούμενο». «Είναι η επίθεση της διαπλοκής και υπονομεύει την Δημοκρατία», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος, δηλώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε μόνο για να διαχειριστεί την συμφωνία του καλοκαιρού». «Δεν ήρθαμε απλά και μόνο να εφαρμόσουμε αυτή την συμφωνία. Θέλουμε να κάνουμε πολύ περισσότερα και θα το επιχειρήσουμε μέχρι τέλους», τόνισε.

Πυρά από ΠαΣοΚ

Είχε προηγηθεί η σκληρή επίθεση του βουλευτή του ΠαΣοΚ Ι. Μανιάτη, ο οποίος καταφέρθηκε κατά του κ. Τσακαλώτου για την δήλωσή του ότι όσο είναι εκείνος υπουργός δεν θα γίνουν αποκρατικοποιήσεις. «Είτε γιατί του ξέφυγε είτε με την αλαζονεία της εξουσίας, αυτό που μας είπε είναι: “Μην σας νοιάζει, δεν θα ιδιωτικοποιηθεί κάτι όσο εγώ είμαι υπουργός”». Ενώ διερωτήθηκε: «Ποιος σας είπε ότι μας ενδιαφέρει η προσωπική σας δέσμευση; Και αν αύριο σας αναδομήσει ο κ. Τσίπρας;». Και πρόσθεσε: «Είναι ομολογία ότι όταν φύγει από την καρέκλα του υπουργού τότε όλα είναι ανοιχτά να ιδιωτικοποιηθούν».

Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ Αν. Λοβέρδος αναφέρθηκε στο υπερταμείο λέγοντας για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτό που θα γραφτεί στην ιστορία είναι ότι υπήρξε ελληνική κυβέρνηση που εκχώρησε όλη την δημόσια περιουσία για έναν αιώνα σε ένα Ταμείο με διοίκηση αλλοδαπών. Μάλιστα καταφέρθηκε προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα αποκαλώντας τον «μέντορα του ψέματος». «Είναι ο καλύτερος μαθητής του Θ. Δηλιγιάννη του 19ου αιώνα. Λαϊκισμός, δημαγωγία, τυχοδιωκτισμός ανευθυνότητα. Με τόσα ψέματα ένα μπορεί να συμβεί: να πας ακόμα πιο κάτω. Είναι παράδειγμα πολιτικού νεοπλουτισμού», είπε για τον πρωθυπουργό.