Για τα διεθνή κεφάλαια, όπως φάνηκε και από τις επαφές που είχαν τα στελέχη 23 εισηγμένων εταιρειών με 120 fund managers στο City του Λονδίνου, η Ελλάδα παραμένει επενδυτικά στο περιθώριο.
Ωστόσο, καθώς θεωρούν πως το πολιτικό ρίσκο έχει υποχωρήσει, παρακολουθούν τα ελληνικά δρώμενα ώστε να κινηθούν ανάλογα όταν η οικονομία γυρίσει σελίδα.
Η απόσυρση π.χ. του σεναρίου του Grexit από τη Citigroup είχε τη βάση της στην παραδοχή ότι η φθορά (και η εν μέρει μετάλλαξή του σε πιο συστημικό κόμμα) του ΣΥΡΙΖΑ και η ενίσχυση της ΝΔ δεν συνοδεύονται με άνοδο των ακραίων στοιχείων, ενώ η προσφυγική κρίση και η πολιτική αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο ενίσχυσαν τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας.
Σε επίπεδο εταιρειών, η Μυτιληναίος, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ, η Folli Follie Group και φυσικά οι τράπεζες συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης αλλά και οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα φαίνεται να αποτελούν για τα διεθνή κεφάλαια τα σημεία που καθορίζουν την επενδυτική τους συμπεριφορά».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθηγητής κ. Χαράλαμπος Γκότσης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «σε μια οικονομία της οποίας οι περισσότερες επιχειρήσεις χρειάζονται αναδιάρθρωση, τα funds που συμμετείχαν δείχνουν διατεθειμένα να κινητοποιήσουν τα αναγκαία κεφάλαια στα πλαίσια αναζήτησης αποδόσεων».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ