«Πρέπει οπωσδήποτε να τελειώνει αυτή η εκκρεμότητα με τις φορολογικές δηλώσεις, γιατί αμέσως μετά πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ», δήλωσε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης σε μια προσπάθεια να πιέσει τους φορολογουμένους προκειμένου να υποβάλλουν εγκαίρως (έως τέλος Ιουνίου) τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Μάλιστα προειδοποίησε ότι δεν θα υπάρξουν παρατάσεις μέχρι τον Οκτώβριο, όπως συνέβη το 2015, διότι θα υπάρξουν προβλήματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού της ΔΗ.ΣΥ. Χαράς Κεφαλίδου, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών είπε επ’ αυτού ότι το υπουργείο δεν έχει καμία πρόθεση να επαναλάβει το σύστημα των παρατάσεων, ενώ ενημέρωσε ότι ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι σήμερα στο 43% και μία καθημερινή ροή της τάξης 20.000 με 30.000 δηλώσεων έχει πλέον φτάσει τις 110.000 ημερησίως.

Ωστόσο, κρίνεται αρμοδίως ότι πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω αυτός ο αριθμός ώστε να τηρηθούν οι προθεσμίες. «Να τρέξει ο κόσμος να κάνει τις δηλώσεις του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.