Η Pharmathen ιδρύθηκε το 1969 με έδρα την Αθήνα ως μια ιδιωτική φαρμακευτική εταιρεία εστιάζοντας τις δραστηριότητές της στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία φαρμακευτικών προϊόντων. Σήμερα, 46 έτη μετά την ίδρυσή της, η Pharmathen αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές βιομηχανίες φαρμάκων έχοντας στο δυναμικό της τρία υπερσύγχρονα ερευνητικά κέντρα και δύο μονάδες παραγωγής προϊόντων. Παράλληλα απασχολεί συνολικά περισσότερους από 180 ερευνητές,επενδύοντας πάνω από 20 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση για την έρευνα νέων φαρμάκων και τεχνολογιών και εξάγοντας προϊόντα και υπηρεσίες σε 85 χώρες διεθνώς.
Η διοίκηση της Pharmathen θεωρεί ότι όλες οι επιτυχίες της αποτελούν απόρροια της εργασίας και της προσπάθειας του συνόλου του προσωπικού της. Ως επικύρωση αυτής της άποψης, κατά την κοπή της εταιρικής πίτας, δίνεται βραβείο σε όλους τους εργαζομένους που έχουν συμπληρώσει 5, 10 και 20 έτη συνεισφοράς στην εταιρεία, ενώ οι προϊστάμενοι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν έγκριση ώστε να χορηγήσουν 1-6 έξτρα ημέρες αδείας μετ’ αποδοχών σε περιπτώσεις αναγνώρισης για την ολοκλήρωση μιας έκτακτης εργασίας.
Το 2014 για πρώτη φορά δόθηκαν ως τρόπος επιβράβευσης για τη συνεισφορά τους στην εταιρεία, όπως αυτή προέκυψε από την αξιολόγηση απόδοσης σε συνδυασμό και με τα εταιρικά αποτελέσματα, κουπόνια για την κάλυψη εξόδων φαγητού σε 150 εργαζομένους και προπληρωμένες κάρτες δώρων σε 135 εργαζομένους συνολικής αξίας 110.000 ευρώ. Η πρακτική αυτή εφαρμόστηκε και το 2015, που δόθηκαν κουπόνια για την κάλυψη εξόδων φαγητού και κάρτες δώρων συνολικής αξίας 416.700 ευρώ σε 340 εργαζομένους.
Η Pharmathen διοργανώνει έναν σημαντικό αριθμό εταιρικών εκδηλώσεων για να ενθαρρύνει το αίσθημα συντροφικότητας ανάμεσα στους εργαζομένους της, όπως π.χ. ετήσια κοπή πίτας, χριστουγεννιάτικη γιορτή, παιδικό πάρτι, beach party, φιλανθρωπικές συναυλίες με την εταιρική κομπανία που διαθέτει, τουρνουά beach volley και beach soccer αλλά και team building events.
Η Pharmathen επιστρέφει στην κοινωνία ένα μέρος της επιτυχίας της συνεισφέροντας με διάφορες δράσεις σε κοινωνικούς σκοπούς, καθώς και σε δράσεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος. Εκτός από τις διάφορες κοινωνικές δράσεις που αναλαμβάνει η εταιρεία, οι εργαζόμενοι συμμετέχουν και σε πολλές εθελοντικές ενέργειες οι οποίες διοργανώνονται με πρωτοβουλία εργαζομένων μέσα από τον θεσμό Pharmathen Society, στο πλαίσιο του οποίου οι εργαζομένοι είναι ιδιαίτερα δραστήριοι, με αποτέλεσμα να προσφέρουν σημαντικό εθελοντικό έργο τα τελευταία χρόνια.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ