Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, στο ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7) με ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο.


O κ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την είσοδό του στην εκδήλωση δήλωσε:

Δημoσιογράφος: Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα για δημόσια διοίκηση, ασφαλιστικό σε δύο εβδομάδες.

Ευ. Βενιζέλος: Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν αρκεί η εφαρμογή του μνημονίου που ο ίδιος προκάλεσε και υπέγραψε. Η χώρα χρειάζεται ένα πολύ ευρύτερο πιο γενναιόδωρο και πιο φιλόδοξο εθνικό σχέδιο ανάκαμψης. Δεν μπορείς να λες ότι φέρνω τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, για παράδειγμα, αλλά κλείνω τις Σκουριές. Στέλνεις αντιφατικά μηνύματα. Με αναξιοκρατία στη διοίκηση, με έλλειψη αξιολόγησης και αριστεία στην παιδεία δεν φτιάχνεις την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Δημoσιογράφος: Η εκλογή του κ. Μητσοτάκη δημιουργεί πιέσεις προς το χώρο του κέντρου και μία ανησυχία γενικότερη.

Ευ. Βενιζέλος: Ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο καθένας σε μία δημοκρατική σύγχρονη πολιτεία πρέπει στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου να κάνει το καλύτερο για τον τόπο και το εθνικό συμφέρον

Δημoσιογράφος: Πιέσεις ασκούνται ; Τις νιώθετε στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς ;

Ευ. Βενιζέλος: Η σοσιαλδημοκρατία όχι στην Ελλάδα μόνο, αλλά στην Ευρώπη ήτανε και είναι πάντα μια σοσιαλδημοκρατία κυβερνώσα, μια σοσιαλδημοκρατία που παίζει ρόλο στις πραγματικές εξελίξεις και επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων.

Η Ευρώπη είναι ήπειρος σοσιαλδημοκρατική και αυτό πρέπει να διατηρήσει ως κεκτημένο και εμείς πρέπει στην Ελλάδα να διαμορφώσουμε αυτό το σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό λόγο που εκφράζει το ευρύτερο προοδευτικό κέντρο.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «η αφήγηση του κ. Στουρνάρα δείχνει από ποιoν κίνδυνο ξέφυγε τελευταία στιγμή η χώρα» σχολίασε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ.

«Ήμασταν μία κλωστή από την καταστροφή, δηλαδή από την έξοδο από το ευρώ, από την κατεδάφιση όχι απλά και μόνο της οικονομίας, αλλά και του δημοκρατικού θεσμικού οικοδομήματος της χώρας» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, ερωτηθείς σχετικά μετά το τέλος εκδήλωσης στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) για το Ασφαλιστικό.

Στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι «η κυβέρνηση τότε έλεγε ότι δεν γνώριζε ο κύριος Τσίπρας» ο κ. Βενιζέλος αρκέστηκε να πει ότι δεν θέλει να μπει στην αστυνομική διάσταση του θέματος. «Σημασία έχει ότι κάποιοι έλεγαν συστηματικά ψέματα στον ελληνικό λαό και κάποιοι έπαιζαν με τις τύχες της χώρας» κατέληξε.


Η εκδήλωση

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν:

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), ο Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελλάδος (ΣΔΑΔΕ), και η Ένωση για την Προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων (EPKODI). Το θέμα της θα είναι : «Μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό: Ευκαιρία για εθνική ανασυγκρότηση η Αιτία εθνικού αδιεξόδου».

Ομιλητές στην εκδήλωση εκτός του κ. Βενιζέλου οι:

Γιάννης Βρούτσης,πρώην Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, βουλευτής ΝΔ.

Άρτεμις Δεδούλη,Πρόεδρος της Ένωσης για την Προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων, πρώην Γ.Δ. Κοινωνικής Ασφάλισης, Δ.Ν.

Ξενοφών Κοντιάδης,Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Κοινωνικής Ασφάλειας, Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου.

Γιώργος Στρατόπουλος,Οικονομολόγος

Πάνος Τσακλόγλου,Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών , πρώην Πρόεδρος ΣΟΕ.

Τησυζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφοςΜπάμπης Παπαδημητρίου, ενώ χαιρέτησαν, οΠρόεδρος της ΚΕΕΕ,Κωνσταντίνος Μίχαλος και οΠρόεδρος του ΣΕΛΠΕ,Αντώνης Μακρής.