Ένα ολοκληρωμένο πληροφορικό σύστημα για την εφοδιαστική αλυσίδα, που υπόσχεται μία ολιστική και σύγχρονη λύση για τα logistics, παρουσίασε την Τρίτη στην Αθήνα η διοίκηση της G4S Telematix.
Η εταιρεία, μέλος του Ομίλου G4S, ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας του MRM Suite, το οποίο αποτελεί «το πρώτο ελληνικό ολοκληρωμένο σύστημα τηλεματικής και πληροφοριακής υποδομής, που καλύπτει όλο το φάσμα διαχείρισης στόλου οχημάτων», όπως αναφέρει.
Το MRM Suite είναι ένα «all-inclusive» εργαλείο, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τις εταιρείες OnLineData και Terra Mapping the Globe και εμπεριέχειδιαφορετικές επιχειρησιακέςλειτουργίες, σε μία ενιαία πλατφόρμα, η οποία υποστηρίζεται από τεχνολογίες αιχμής και είναι διαλειτουργική και με άλλα συστήματα.
Συγκεκριμένα, το MRM Suite καλύπτει όλο το φάσμα εργασιών της διαχείρισης πόρων και οχημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας, όπως εποπτεία σε πραγματικό χρόνο στόλου και οδηγών, αυτόματες ειδοποιήσεις, βελτιστοποίηση των δρομολογηθεισών εργασιών, έλεγχο κοστολογίου δρομολογίων, έλεγχο και προγραμματισμός συντηρήσεων και του κόστους και διατήρηση της ασφάλειας κατά την οδήγηση, αναφέρει η G4S Telematix. Επίσης, ένα πλεονέκτημα του MRM Suite είναι η διασύνδεσή του με το 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων και Διαχείρισης Περιστατικών της G4S.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο G4S Telematix κ. Μιχάλη Μαλετζάκη, στην εφοδιαστική αλυσίδα το κόστος είναι συνεχώς αυξανόμενο και πιέζει τις τιμές. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της OnLine Data κ. Νίκο Ροδόπουλο, η μείωση του κόστους του καυσίμου κατά 5% μπορεί να αυξήσει την κερδοφορία ενός μεταφορέα έως και 18%.
Σύμφωνα με τον κ. Μαλετζάκη, το MRM Suite ήδη χρησιμοποιείται από ομάδα πελατών και είναι εγκατεστημένο σε 3.000 αυτοκίνητα στην Ελλάδα και 1.500 στη Ρουμανία και θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές της ευρύτερης περιοχής μέσα στο 2015.
Η υπηρεσία παρέχεται αποκλειστικά από την G4S Telematix με μηνιαία συνδρομή ανά όχημα, διαθέτει κινητή εφαρμογή και διατίθεται τόσο σε μορφή cloud όσο και hybrid cloud.