Σε παράλληλες διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί το πρώτο πακέτο μέτρων – κυρίως φορολογικού και εισπρακτικού χαρακτήρα – που θα συζητηθεί στο ΕuroWorking Group της ερχόμενης Τρίτης 21 Απριλίου και να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη ρύθμιση των χρεών στην εφορία με τις 100 δόσεις ως την Παρασκευή, ώστε να αυξηθεί η ροή των εσόδων κινείται το οικονομικό επιτελείο.
Ωστόσο οι δανειστές προεξοφλούν, διά του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βαλντις Ντομπρόφσκις προεξοφλούν ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος για να ληφθούν αποφάσεις και να απελευθερωθούν πόροι για την Ελλάδα ως τη συνεδρίαση του Eurogroup της 24ης Απριλίου.
Το απόγευμα της Τρίτης έγινε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και στάδια της διαπραγμάτευσης χωρίς ωστόσο να ανακοινωθούν συγκεκριμένες αποφάσεις..
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης.
Από το εξωτερικό μετά τους FT που έγραφαν ότι «η Ελλάδα προετοιμάζεται για χρεοκοπία» ακολούθησε η «Handelsblatt» η οποία σε ρεπορτάζ της ότι η Ελλάδα χάνει και την ημερομηνία της 24ης Απριλίου για να πάρειο χρήματα, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, είναι απίθανο να υπάρξει απόφαση για εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας.
Ο Βαλντις Ντομπρόφσκις, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα περίπλοκες, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι αν και έχει χαθεί ήδη πολύτιμος χρόνος οι διαπραγματεύσεις έχουν αρχίσει να επιταχύνονται.
Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι είναι απίθανο να εκταμιευτεί δόση για την Ελλάδα μέσα στον Απρίλιο. Οπως αναφέρει το μόνο που αναμένεται να συζητηθεί στη σύνοδο του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας στις 24 Απριλίου είναι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις μεταρρυθμίσεις με τους πιστωτές.
Το Μέγαρο Μαξίμου

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα των FT το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωση του σημείωνε τα εξής:
«Η Ελλάδα, θα τους απογοητεύσουμε για μια ακόμα φορά, δεν προετοιμάζεται για καμιά χρεοκοπία -το ίδιο ισχύει και για τους δανειστές. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με στόχο μια αμοιβαία επωφελή λύση.

Η 24η Απριλίου θα αποδειχθεί μια ακόμα ημερομηνία που δεν θα συμβεί το «τέλος του κόσμου». Έχουν προηγηθεί η 25η Ιανουαρίου [εκλογές], η 28η Φεβρουαρίου [ημερομηνία λήξης της συμφωνίας Σαμαρά], η 9η Απριλίου [δόση προς ΔΝΤ].

Αυτό που φαίνεται να ενοχλεί είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις πολιτικές λιτότητας βάζοντας ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της ανάπτυξης. Περιμένουμε με ενδιαφέρον το άρθρο των FT της 25ης Απριλίου«!