Στο Βερολίνο βρίσκεται από την Τρίτη η αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά, με αφορμή τη συμμέτοχη της Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Εκθεση ΙΤΒ Βerlin, η οποία πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Βερολίνο η κυρία Κουντουρά θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) κ. Ταλέμπ Ριφάι, με τον οποίο θα ανταλλάξει απόψεις σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασίας και την ανάληψη κοινών δράσεων σε επί μέρους τομείς, ενώ θα συμμετάσχει στην 5η υπουργική συνάντηση για τον «Δρόμο του μεταξιού» (Silk Road Summit), που διοργανώνει ο ΠΟΤ.
Επίσης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο του Βερολίνου κ. Michael Muller. Η αναπληρωτής υπουργός, μεταξύ άλλων, θα έχει συναντήσεις με τις διοικήσεις μεγάλων τουριστικών οργανισμών, καθώς και με εκπροσώπους ελληνικών, γερμανικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης. Στόχος των επαφών είναι η περαιτέρω προβολή του ελληνικού τουρισμού, η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα.