Επιβεβαιώνεται και επισήμως από την κυβέρνηση η πληροφορία του Βήματος ότι θα υποβληθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης το πιθανότερο την Πέμπτη το πρωί.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τετάρτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του αιτήματος, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για συμφωνία».

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για τον συντομισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά θα επιμείνει και αν δεν γίνει έκτακτο Eurogroup θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες η προτεινόμενη παράταση θα έχει εξάμηνη διάρκεια.

Eπιπλέον όπως πληροφορείται «Το Βήμα» το αίτημα παράτασης θα συνοδεύεται από όρους (conditionality).

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ζητήσουμε επέκταση της δανειακής σύμβασης, διαχωρίζοντάς την σαφώς από το πρόγραμμα (Μνημόνιο)» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ηεπιστολή-αίτημα θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις διαμεσολαβητικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης είχε συνάντηση με τον επίτροπο Μοσκοβισί την Τρίτη, όπου συζήτησαν το θέμα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών έρχεται το βράδυ της Τρίτης στην Αθήνα.