«Τουρισμός: Σταθερή Δύναμη» είναι το θέμα της 4ης Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ). Η ετήσια Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί και εφέτος στο περιθώριο της έκθεσης HORECA, την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 στο Metropolitan Expo.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα μέλη του ΞΕΕ θα εξετάσουν την αναβάθμιση της εικόνας και της διεισδυτικότητας του ελληνικού τουρισμού και συγχρόνως την καθιέρωσή του ως υψηλή προτεραιότητα στην πολιτική και οικονομική ατζέντα της νέας κυβέρνησης της χώρας.
Στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιείται οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς και απολογισμός των δράσεων του ΞΕΕ. Επίσης, θα δοθεί στη δημοσιότητα η μελέτη για το Sharing Economy, το εύρος της επιρροής της νέας παγκόσμιας τάσης του Sharing Economy στον ελληνικό τουρισμό, ενώ για πρώτη φορά θα αναπτυχθεί στους έλληνες ξενοδόχους η διαδικασία της κατάταξης των ελληνικών ξενοδοχείων μέσω του ΞΕΕ.
Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν οι τάσεις και επιδόσεις των ελληνικών ξενοδοχείων για τη χρονιά που ολοκληρώνεται και θα ενημερωθούν οι ξενοδόχοι για τις εξελίξεις και τα προβλήματα στον χώρο του τουρισμού και της οικονομίας. Θα αναπτυχθούν επίσης οι εξελίξεις και οι τάσεις της διεθνούς τουριστικής αγοράς.