Ανησυχητικά για τις προοπτικές της γαλλικής οικονομίας χαρακτηρίζονται τα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα του Οκτωβρίου που δόθηκαν σήμερα Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (ΡΜΙ) της Γαλλίας ο μεταποιητικός δείκτης υποχώρησε τον Οκτώβριο στις 47,3 μονάδες έναντι πρόβλεψης για πτώση στις 48,5 μονάδες.

Ο δείκτης ΡΜΙ του κλάδου των υπηρεσιών μειώθηκε στις 48,1 μονάδες, έναντι εκτίμησης για διαμόρφωσή του στις 48,3 μονάδες. Ο σύνθετος δείκτης (ΡΜΙ Composite) βρέθηκε στις 48 μονάδες τον Οκτώβριο, έναντι εκτίμησης για υποχώρηση στις 48,7 μονάδες.

Ο αναλυτής της εταιρείας Markit Κρις Γουίλιαμσον αναφερόμενος στα αποτελέσματα του γαλλικού δείκτη PMI ανάφερε πως η Γαλλία είναι ένας από τους βασικούς παίκτες που λειτουργεί ως «βαρίδι» στην ανάπτυξη της ευρωζώνης συνολικά και εκτίμησε πως από τα στοιχεία καταδεικνύεται ότι «η κατάσταση επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται».

Υπενθυμίζεται πως οι 50 μονάδες είναι το όριο που σηματοδοτεί την επέκταση και την συρρίκνωση των δραστηριοτήτων, με την Γαλλία να καταγράφει σταθερά το τελευταίο 8μηνο επιδείνωση των οικονομικών της προοπτικών.