Για τις ΗΠΑ αναχώρησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης όπου σήμερα Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου και αύριο Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στο «Concordia 2014 Annual Summit».

Στο «Concordia Summit» θα μετέχουν μεταξύ άλλων ο Αμερικανός Γερουσιαστής Τζον Μακέιν, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις Προεδρικές εκλογές του 2008, αλλά και ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλδερόν.

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης θα έχει σειρά συναντήσεων με ξένους επενδυτές και εκπροσώπους διεθνών οίκων. Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου ο υφυπουργός Ανάπτυξης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στη 2η ετήσια συνάντηση του «Hellenic Initiative» (Ελληνική Πρωτοβουλία).

Η Ελληνική Πρωτοβουλία, ιδρύθηκε το 2012 και είναι ένας παγκόσμιος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με όραμα την ενεργοποίηση των Ελλήνων της Διασποράς και των Φιλελλήνων ανά το κόσμο, προκειμένου να επενδύσουν στο μέλλον της Ελλάδας. Οι δράσεις της Ελληνικής Πρωτοβουλίας επικεντρώνονται στην ανακούφιση των οικονομικά αδυνάτων από τις συνέπειες της κρίσης, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά και τη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Μεθαύριο Τετάρτη ο κ. Μηταράκης θα μεταβεί στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής όπου θα γίνει δεκτός από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Δημήτριο, ενώ ακολούθως θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.