Υψηλά στάνταρντ εκπαίδευσης που δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην αγορά εργασίας προσφέρει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – DEREE. Οπως σημειώνει ο πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Dr. David G. Horner μιλώντας προς «Το Βήμα», «τα δύο τρίτα των αποφοίτων βρίσκουν εργασία εντός έξι μηνών από την αποφοίτησή τους. Τα χρηματοοικονομικά είναι ο μεγαλύτερος τομέας και ακολουθούν η εκπαίδευση, ο τουρισμός, οι τηλεπικοινωνίες και οι τεχνολογίες πληροφορικής».
Πώς μπορεί να είναι χρήσιμη αμερικανικού τύπου εκπαίδευση, όπως αυτή που προσφέρει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – DEREE, σε νέους οι οποίοι ελπίζουν να εργαστούν στην Ελλάδα;
«Επίκεντρο της αποστολής του Κολλεγίου είναι να προσφέρουμε στην Ελλάδα μέσω της διδασκαλίας, της έρευνας, της εξωστρέφειας και της αίσθησης καθήκοντος, που έχουν τις ρίζες τους στο αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Εμπνεόμαστε επίσης από την πλούσια πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και προσφέρουμε ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα ικανό να αλλάξει τις ζωές των φοιτητών μας, και μάλιστα σε ένα εκπληκτικό campus.
Στο Κολλέγιο υπερηφανευόμαστε για το γεγονός ότι τα δύο τρίτα των αποφοίτων μας –το 70% –βρίσκουν εργασία εντός έξι μηνών από την αποφοίτησή τους, ακόμα και μέσα σε αυτή τη βαθιά κρίση (άλλο ένα 11% πηγαίνει κατευθείαν για μεταπτυχιακές σπουδές). Οι χιλιάδες απόφοιτοί μας οι οποίοι διακρίνονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό –μερικούς από τους οποίους τιμήσαμε πριν από λίγες ημέρες στην τελετή Alumni Achievement Awards –αποδεικνύουν την αφοσίωσή μας στην αποστολή μας».
Σε τι εργασίες προσανατολίζονται σήμερα οι απόφοιτοι του Κολλεγίου;
«Εχουμε καταγράψει μια πληθώρα πεδίων στα οποία δραστηριοποιούνται οι 37.000 απόφοιτοι του PIERCE, του DEREE και του ALBA ανά την υφήλιο. Τα χρηματοοικονομικά είναι ο μεγαλύτερος τομέας και ακολουθούν η εκπαίδευση, ο τουρισμός και η φιλοξενία, οι τηλεπικοινωνίες και οι τεχνολογίες πληροφορικής, για να αναφέρω μόνο μερικούς άλλους τομείς».
Μπορεί ένας φοιτητής να σπουδάσει στο DEREE παράλληλα με ένα ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο;
«Ναι. Το DEREE προσφέρει προγράμματα Παράλληλων Σπουδών για φοιτητές που σπουδάζουν σε ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, με ελαστικό πρόγραμμα και με μεταφορά πολλών μαθημάτων που οι φοιτητές αυτοί έχουν παρακολουθήσει στο δημόσιο πανεπιστήμιο όπου σπουδάζουν παράλληλα. Εκατοντάδες φοιτητές εκμεταλλεύονται αυτή την ευκαιρία. Ενας φοιτητής του DEREE μπορεί επίσης να πάρει μαθήματα σπουδάζοντας για ένα τετράμηνο σε ένα από τα κορυφαία συμβεβλημένα πανεπιστήμια –όπως π.χ. το περίφημο Cornell, για σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων Φιλοξενίας. Σε πολλές περιπτώσεις αυτή η εμπειρία συνοδεύεται από πεντάμηνη πρακτική εξάσκηση εκτός Ελλάδος σε μία από τις κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες που έχουν συμβληθεί με το DEREE για να δημιουργήσουν το πρωτοπόρο πρόγραμμα International Internship and Study Abroad του Κολλεγίου».
Ποια είναι η πολιτική των διδάκτρων; Εχει μειωθεί το κόστος λόγω των οικονομικών δυσκολιών;
«Σε αυτή την περίοδο της βαθιάς κρίσης, έχουμε αυξήσει κατά πολύ την οικονομική βοήθεια προς τους φοιτητές, για να κάνουμε την εκπαίδευση στο Κολλέγιο πιο προσιτή σε περισσότερους ανθρώπους.
Αυτό το ακαδημαϊκό έτος θα δοθούν πάνω από 6 εκατ. δολάρια σε υποτροφίες αλλά και οικονομική ενίσχυση για να βοηθήσουμε μαθητές και φοιτητές του PIERCE, του DEREE και του ALBA να σπουδάσουν. Μου δίνει ιδιαίτερη χαρά το ότι ένα πέμπτο των μαθητών και φοιτητών μας ωφελούνται από αυτό το πρόγραμμα».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ