Αν και εξαγωγική εταιρεία, η Flexopack δεν προχώρησε σε απολύσεις και μειώσεις μισθών για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της.

«Εμείς έχουμε αυξήσει τις εξαγωγές μας, άρα και την ανταγωνιστικότητά μας, μέσα από την παραγωγή καλύτερων και ποιοτικότερων προϊόντων»
είχε δηλώσει στο «Βήμα» ο κ. Σταμάτης Γκινοσάτης, αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου συσκευασίας.
Η «υγεία» που εκπέμπει η εταιρεία προκύπτει και από τη χρηματοοικονομική της θέση. Τα διαθέσιμά της, ύψους 14,4 εκατ. ευρώ, ξεπερνούν τις δανειακές υποχρεώσεις της που αθροιστικά –μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες –ανέρχονται σε 10,7 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου του 2013 πραγματοποίησε εξαγωγές σε περίπου 40 χώρες. Οι εξαγωγές ανήλθαν σε ποσοστό 76,74% επί του εταιρικού κύκλου εργασιών.
Ο κλάδος τροφίμων


Η Flexopack δραστηριοποιείται στην παραγωγή εύκαμπτων πλαστικών υλικών συσκευασίας τα οποία απευθύνονται ευρέως σε πολλούς τομείς, o κυριότερος από τους οποίους είναι ο κλάδος συσκευασίας τροφίμων.
Η Flexopack έχει αναπτύξει υψηλή τεχνογνωσία στην παραγωγή films συσκευασίας πολλαπλών στοιβάδων, κατέχοντας στην ελληνική αγορά κυρίαρχη θέση καθόσον ο ανταγωνισμός προέρχεται από περιορισμένο αριθμό εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.
Ο όμιλος ιδρύθηκε από την οικογένεια Γκινοσάτη το 1979 στο Κορωπί Αττικής, διαθέτει δύο εργοστάσια και εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 1996.

Πρόσφατα πιστοποιήθηκε με το νέο πρότυπο υγιεινής, το British Retail Consortium (BRC). Το πρότυπο –πανευρωπαϊκής αναγνώρισης –εισάγει υψηλές απαιτήσεις υγιεινής, ασφάλειας προϊόντος και ποιότητας. Είναι η πρώτη εταιρεία ειδών συσκευασίας για τρόφιμα στην Ελλάδα που πιστοποιείται με αυτό το standard.

Ο όμιλος το 2012 πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 54 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση του εννεαμήνου του 2013 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 41,139 εκατ. ευρώ, έναντι 40,721 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα κέρδη ebitda ενισχύθηκαν κατά 2% στα 5,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν από 2,7 εκατ. ευρώ σε 1,86 εκατ. ευρώ, μείωση που οφείλεται κυρίως στην αναβαλλόμενη φορολογία, λόγω της αύξησης του φορολογικού συντελεστή σε 26% για τη χρήση 2013 από 20% που ήταν την χρήση 2012.
Η εταιρεία διαθέτει θυγατρική παραγωγική μονάδα στο Malbork της Πολωνίας και εμπορική εταιρεία στο Βελιγράδι. Στον όμιλο απασχολούνται 244 άτομα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ