Με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και επίτροπο Οικονομικών κ. Όλι Ρεν συναντάται την Τρίτη στις Βρυξέλλες ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με θέμα την επανεκκίνηση των αυτοκινητόδρομων που αναμένεται να συζητηθεί στο Κολλέγιο των Επιτρόπων.

Η Κομισιόν περιμένει την ψήφιση των τροποποιημένων συμβάσεων παραχώρησης απο τη Βουλή προκειμένου να προχώρησει σε εκταμίευση της κοινοτικής συνδρομής, όπως σημείωσε σε δήλωσή του ο επίτροπος περιφερειακής ανάπτυξης κ. Γιοχάνες Χαν.

«Χαιρετίζω θερμά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με τους ανάδοχους των αυτοκινητοδρόμων και υπέγραψε τις σχετικές συμβάσεις. Τώρα ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση των μεγάλων έργων που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ. Εφόσον η ελληνική Βουλή εγκρίνει τις συμφωνίες, οι οποίες υποβλήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, θα είμαι σε θέση τις επόμενες ημέρες να εγκρίνω τις σχετικές επενδύσεις που αφορούν αυτά τα μεγάλα έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ» είπε.

«Από πλευράς μας ελπίζουμε διακαώς ότι η ελληνική Βουλή θα υποστηρίξει αυτή την “επανεκκίνηση”. Πρόκειται για έργα που μπορούν να δώσουν μεγάλη ώθηση στην ελληνική οικονομία και ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές, και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, με τη συμμετοχή ορισμένων ευρωπαϊκών εταιρειών. Τα έργα αυτά αποτελούν απτή απόδειξη της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, καθώς και μια θετική ένδειξη για άλλους εν δυνάμει διεθνείς επενδυτές» κατέληξε ο κ. Χαν.

Η συζήτηση στη Βουλή ξεκινά την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.