Τέσσερα επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για την αξιοποίηση του Ξενία Σκιάθου την Παρασκευή, στο πλαίσιο του πλειοδοτικού διαγωνισμού που διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Οι τέσσερις ενδιαφερόμενοι είναι:

DIMAND Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων και Κατασκευών, Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε.

Κοινοπραξία Νότιες και Ανατολικές Σποράδες

Παύλος Τόγκας

ΤΕ.ΝΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε.

Αντίθετα για τα Ξενία Τσαγκαράδας και Ανδρου δεν υποβλήθηκαν προσφορές, με αποτέλεσμα το ΤΑΙΠΕΔ να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα ξανά τις διαδικασίες αξιοποίησης των ακινήτων, αξιολογώντας όλες τις δυνατές λύσεις. Τα Ξενία Ανδρου και Τσαγκαράδας έχουν υποστεί μεγάλες φθορές, με συνέπεια να χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις στην υποδομή τους.
Σε επόμενη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει για την εγκυρότητα των προσφορών των υποψηφίων για το Ξενία Σκιάθου, μετά από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών του συμβούλων και στη συνέχεια θα προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών. Οι επενδύσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν μέσα από την ανάπτυξη του ακινήτου, το οποίο παρέμενε εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο για χρόνια, θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της τουριστικής υποδομής της Σκιάθου και την ενίσχυση του θεσμού των Ξενία.