Μια σπάνια δημόσια εμφάνιση της Λατίφα αλ-Νταρουμπί, συζύγου του Σύρου προέδρου Άχμαντ αλ-Σαράα, έχει τραβήξει ευρεία προσοχή αυτές τις ημέρες, μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο που δείχνει το ζευγάρι κατά το προσκύνημά τους (ούμρα) στη Μέκκα.
Το βίντεο, που διαδόθηκε ευρέως στα social media, κατέγραψε την αλ-Νταρουμπί και τον αλ-Σαράα να εισέρχονται μαζί στην Κάαμπα – μια σπάνια εικόνα, δεδομένου του διακριτικού δημόσιου προφίλ της νέας Πρώτης Κυρίας της Συρίας. Το ταξίδι αυτό στη Σαουδική Αραβία σηματοδότησε την πρώτη της διεθνή εμφάνιση ως Πρώτη Κυρία, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε και μια επίσκεψή της στην Τουρκία.
Στο βίντεο, το ζευγάρι φαίνεται ντυμένο με τα ενδύματα της Ούμρα, να περπατάει πλάι- πλάι μέσα στο Μεγάλο Τέμενος (Masjid al-Haram) τη Δευτέρα (03/02/2025), κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Σύρου προέδρου στο εξωτερικό από την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο μήνα.
Η εμφάνιση αυτή ακολούθησε τη συνάντηση της αλ-Νταρουμπί με μια αντιπροσωπεία Σύριων γυναικών από τις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, όπου ο αλ-Σαράα την παρουσίασε δημόσια και επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι είναι η «μία και μοναδική σύζυγός μου».
I notice various important things in this video.
— Mark Camilleri (@markcamilleri5) February 4, 2025
The first public appearance of the Syrian First Lady Latifa Daroubi was made in a traditionally male dominated setting, automatically depicting her as an equal to the men around her in that very important religious location.… pic.twitter.com/9lldrfceLB