Στην ανάγκη νέων επιχειρηματιών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών για την νεανική επιχειρηματικότητα στο «Δημόκριτο».

Ο κ. Δασκαλόπουλος κάλεσε στην ομιλία του την ελληνική Πολιτεία να απαλλαγεί από την «αμφιθυμία» που επιδεικνύει απέναντι στην επιχειρηματικότητα, υπογραμμίζοντας πως οι κυβερνώντες, ενώ αναγνωρίζουν στα «λόγια» τη σημασία και τον ρόλο της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη του τόπου, στην πράξη δεν στηρίζουν θεσμούς και δομές που την ενισχύουν και την αναπτύσσουν.

Ενδεικτικώς αναφέρθηκε στην ίδρυση στα πανεπιστήμια Μονάδων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ), θεσμός που-όπως είπε-απειλείται με υποβάθμιση και αδρανοποίηση, λόγω της πολιτικής περικοπών.

«Αρκετά ζήσαμε με το πελατειακό βόλεμα, τα δανεικά και τις επιδοτήσεις. Καλούμαστε τώρα να επιστρέψουμε στη σκληρή δουλειά, στον παραγωγικό μόχθο. Να ξαναβρούμε τον δυναμισμό μας και τη δημιουργικότητά μας. Να διεκδικήσουμε επιθετικά, με τις δικές μας δυνάμεις, ένα καλύτερο μέλλον» τόνισε ο επικεφαλής του ΣΕΒ.

Κάνοντας αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών ο κ. Δασκαλόπουλος είπε πως όταν το «δημοκρατικό κατεστημένο» δεν είναι ταυτόσημο με ένα καλύτερο μέλλον, τότε απομειώνεται στα μάτια της κοινής γνώμης.

«Πρέπει να ξανακάνουμε τη Δημοκρατία μας συνώνυμη της δημιουργικότητας, της αξιοκρατίας, της προκοπής -να δημιουργήσουμε ένα νέο δημοκρατικό ιδεώδες για τους νέους μας. Και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε μέσα από τα κόμματα, ούτε με τον Λεβιάθαν του κράτους», τόνισε.

Καταλήγοντας σημείωσε πως η σύγχρονη δημοκρατική Ελλάδα χρειάζεται νέους επιχειρηματίες, νέους επιστήμονες και νέους δημόσιους λειτουργούς που θα λειτουργήσουν ως μία νέα εμπροσθοφυλακή.