Κορυφαίος εργοδότης της Ευρώπης αναδείχθηκε το νοσοκομείο Υγεία κερδίζοντας το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Employer of the year» στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό European Business Awards 2012/2013. Για τη σημασία της διάκρισης η κυρία Δέσποινα Μητροπούλου, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του νοσοκομείου Υγεία, δηλώνει στο «Βήμα»:
«Το Υγεία, που ανήκει στον όμιλο MIG, αξιολογήθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή των European Business Awards σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού, κυρίως στις πρακτικές που εφαρμόζει σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού.
Παρουσιάστηκαν τα επιτεύγματα του οργανισμού τους τελευταίους 18 μήνες, με αναλυτικά στοιχεία που αφορούσαν τις διαδικασίες πρόσληψης, εμψύχωσης, επιβράβευσης, εκπαίδευσης και ανάπτυξης των ανθρώπων μας. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω την ένθερμη υποστήριξη της RSM Greece προς το Υγεία καθώς ήταν η εταιρεία που εντόπισε και αναγνώρισε τη δυναμική του οργανισμού μας ώστε να μας προτείνει στους υποψηφίους του διαγωνισμού, για δεύτερη μάλιστα χρονιά.Σημαντική και ξεχωριστή ωστόσο ήταν η παρουσία της εταιρείας μας σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με τους εργαζομένουςμας να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο».


Επαιξε ρόλο η αύξηση των θέσεων εργασίας;
«Στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής περιόδου που διανύει η χώρα θεωρούμε ότι ξεχωριστά αξιολογήθηκαν η σημαντική αύξηση θέσεων εργασίας, η διασφάλιση μισθών και παροχών, καθώς και η αυξημένη ικανοποίηση των ανθρώπων που εργάζονται στο Υγεία από τον εργοδότη τους. Το Υγεία, μετά την απόκτηση των τίτλων «National Finalist» και «National Champion», έφτασε στον τελικό του διαγωνισμού και έφερε την Ελλάδα στην κορυφή, αφού τελικά ξεχώρισε για την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την προσήλωση στις ηθικές αρχές διακυβέρνησης».


Εχει προβεί η εταιρεία σε προσλήψεις την περίοδο της κρίσης;
«Για το Υγεία οι άνθρωποί του είναι η μεγαλύτερη επένδυση. Ακολουθούμε κοινό όραμα, μοιραζόμαστε τους στόχους του οργανισμού, δουλεύουμε ομαδικά και απολαμβάνουμε όλοι μαζί τα επιτεύγματά μας. Εχουμε κάνει προσλήψεις και έχουμε δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στο αναπτυξιακό πλαίσιο της εταιρείας. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η δραστηριότητά μας είναι εστιασμένη στον άνθρωπο και η άριστη παροχή υπηρεσιών υγείας απαιτεί άριστα καταρτισμένους επαγγελματίες».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ