Η κρίση έχει σαρώσει την αγορά εργασίας στην Ελλάδα, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι κλάδοι που αντέχουν ακόμη, αλλά και εταιρείες που αναζητούν εργαζομένους. Οι κλάδοι που σχετίζονται με τις νέες μορφές ενέργειας, η λογιστική στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, η πληροφορική για ασφάλεια είναι ορισμένοι από τους τομείς όπου υπάρχει ζήτηση στην ελληνική αγορά. Αυτό αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνος Κυρίτσης, ιδρυτής της συμβουλευτικής και εκπαιδευτικής εταιρείας StudySmart, ο οποίος θα είναι ομιλητής σε εσπερίδα που διοργανώνει η ICAP People Solutions, σε συνεργασία με τη StudySmart την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με σκοπό την ενημέρωση για τις τάσεις της αγοράς εργασίας.
Αντιθέτως, οι κλάδοι που δεν έχουν μέλλον είναι η κοινωνιολογία, η Ιστορία και οι Πολιτικές Επιστήμες, τονίζει ο κ. Κ. Κυρίτσης. Γενικότερα, οι Ελληνες θα πρέπει να ασχοληθούν με κάτι που να έχει πρακτικό αντίκρισμα και να λάβουν υπόψη τους ότι η γνώση δεν σταματά αλλά πρέπει να ανανεώνεται τουλάχιστον κάθε τρία χρόνια. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, μια τάση στην αγορά εργασίας είναι οι επαγγελματικοί τίτλοι σπουδών που ζητούνται πλέον από τους εργοδότες και δη τις πολυεθνικές επιχειρήσεις. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολυεθνικές εταιρείες που ζητούν εργαζομένους και αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, αρκεί να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Ακόμη μία συμβουλή που δίνει ο κ. Κυρίτσης είναι ότι οι νέοι πρέπει να ρισκάρουν και να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα.
Στο πλαίσιο της εσπερίδας θα παρουσιαστούν και οι δυνατότητες που προσφέρουν οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις που ζητούνται όλο και περισσότερο σήμερα. Η ICAP People Solutions, σε συνεργασία με τη StudySmart, ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ανάγκη απόκτησης επαγγελματικών πιστοποιήσεων ευρωπαϊκών και αμερικανικών επαγγελματικών συνδέσμων, διοργανώνει εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις προς απόκτησηπιστοποιήσεων. Οι πιστοποιήσεις αφορούν ορκωτούς λογιστές και οικονομικά στελέχη που απαιτείται να γνωρίζουν τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (DipIFR) από το ACCA (Association of Chartered Certified Accountants – UK), ορκωτούς χρηματοοικονομικούς αναλυτές από τη CFA (Chartered Financial Analysts – USA), εσωτερικούς ελεγκτές από τη CIA (Certified Internal Auditors Program – USA), καθώς και πιστοποιημένους στη διαχείριση έργων από το PMP (Project Management Professional του PMI – USA).

HeliosPlus