Για σημαντική ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά από τις αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup, μέσω των οποίων θα απελευθερωθεί η διπλή δόση των 7,5 δισ. ευρώ, κάνει λόγο η Eurobank στο εβδομαδιαίο οικονομικό της δελτίο «7 ημέρες Οικονομία».
Η εξέλιξη αυτή αποτυπώνεται σύμφωνα με τους οικονομολόγους της τράπεζας, στη μείωση του κινδύνου της ελληνικής οικονομίας (τα spreads σε επίπεδα χαμηλότερα των 800 μβ για πρώτη φορά από το 2010) και στη βελτίωση των δεικτών οικονομικής συγκυρίας.
Επιπλέον, χαρακτηρίζουν θετική εξέλιξη τη μείωση του ΑΕΠ, μόνο κατά -5,3% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2013, σε συνθήκες πρωτοφανούς μείωσης της ρευστότητας της οικονομίας.
«Η πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού σύμφωνα με τα στοιχεία Κεντρικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2013 επιτρέπει περιθώρια αισιοδοξίας με δεδομένο ότι θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες» υπογραμμίζει η Eurobank.
Πάντως, προσθέτει ότι η ύφεση και αβεβαιότητα εξακολουθούν να επιβαρύνουν την αγορά ακινήτων και το 1ο τρίμηνο του 2013.

Tο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της Eurobank «7 ημέρες Οικονομία»