Στο κλείσιμο της Olympic Engineering από 1ης Μαΐου 2013 προχωρά η MIG, σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση που αναρτήθηκε το Σάββατο στην ιστοσελίδα του ομίλου, λόγω της ζημιογόνου πορείας της επιχείρησης και των αρνητικών προοπτικών της ελληνικής αγοράς . Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η εταιρία κατήγγειλε τη σύμβασή της με το «Ελ. Βενιζέλος» από το οποίο διεκδικεί αποζημίωση, ύψους € 43,5 εκατ. ευρώ.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της OLYMPIC ENGINEERING με βάση την από 21/12/2012 συνεδρίασή του, αποφάσισε να προβεί σε διακοπή των δραστηριοτήτων της από την 01/05/2013, λαμβανομένων υπόψη της εξέλιξης των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας και των προοπτικών της αγοράς» σημειώνεται στην έκθεση.
Έτσι, όπως αναφέρεται, η εταιρία «προέβη σε καταγγελία της Σύμβασης Παραχώρησης Δικαιωμάτων Αεροδρομίου και Μίσθωσης για την Εταιρική Βάση μεταξύ της εταιρίας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» και της εταιρίας «Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες Α.Ε.», η οποία εκχωρήθηκε και μεταβιβάστηκε στην OLYMPIC ENGINEERING».
Όπως σημειώνεται, κατ’ εφαρμογή της εν λόγω σύμβασης, η Olympic Engineering «γνωστοποίησε στην εταιρία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» απαίτησή της ύψους € 43,5 εκ. ως αποζημίωση καταγγελίας».
«Το ποσό υπολογίστηκε με βάση την εκτίμηση της Εμπορικής Αξίας του Μισθωμένου Χώρου της Εταιρικής Βάσης, ενώ οιεσδήποτε τυχόν οφειλές της έναντι της προαναφερομένης εταιρίας δήλωσε ότι θα αφαιρεθούν από την αποζημίωση καταγγελίας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ίδια Σύμβαση», υπογραμμίζεται στην έκθεση.
Στο μεταξύ, στις 14 Φεβρουαρίου 2013 το «Ελ. Βενιζέλος» «ζήτησε την κατάπτωση εγγυητικής επιστολής ύψους € 2,6 εκ. ευρώ, συνεπεία μη καταβολής οφειλομένων μισθωμάτων, ποσό το οποίο καταβλήθηκε εξ ολοκλήρου», σημειώνεται.
Στη συνέχεια, με εξώδικό του στις 7 Μαρτίου 2013 Με την από 07/03/2013 εξώδικη δήλωσή της, το αεροδρόμιο μη αποδεχόμενο την εκτίμηση της Olympic Engineering «την εμπορική αξία του μισθωμένου χώρου και χωρίς να της έχει γνωρίσει τη δική της εκτίμηση, γνωστοποίησε στην OLYMPIC ENGINEERING απαιτήσεις για οφειλόμενα μισθώματα και λοιπές χρεώσεις ύψους 3,6 εκατ. ευρώ, έκδοση νέας εγγυητικής επιστολής ύψους € 5,2 εκ. και καταβολή κατά την λήξη της μισθωτικής σχέσης, ήτοι την 30/04/2013, ειδικής αποζημίωσης καταγγελίας ίσης με 6 μηνιαία μισθώματα, ήτοι συνολικού ύψους 2,6 εκατ. ευρώ», σημειώνεται.
Το 2010 η εταιρία κατέγραψε ζημίες 12,3 εκατ. ευρώ, ενώ το 2011 ζημίες 8,6 εκατ. ευρώ. Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2012 ήταν ζημίες 8,6 εκατ. ευρώ.