Ερμηνευτική εγκύκλιο που θα αφορά στον τρόπο διαχείρισης των εμβασμάτων εξωτερικού αναμένεται να εκδώσει ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Η εγκύκλιος θα προβλέπει ότι η νέα καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή συμπληρωματικών ή τροποποιητικών δηλώσεων για όσους φορολογούμενους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό (2009-2011) και δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι 24.710 φορολογούμενοι είχαν λάβει από τα μέσα Δεκεμβρίου 2012 με ειδικά ειδοποιητήρια διορία έως και τις 31 Ιανουαρίου, προκειμένου να καταθέσουν συμπληρωματικές δηλώσεις με τα απαραίτητα στοιχεία για να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις εξωτερικού.

Η προθεσμία πήρε παράταση έως τις 15 Φεβρουαρίου 2013, ωστόσο μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή ο αριθμός των φορολογουμένων που ανταποκρίθηκαν δεν ξεπέρασε τις 10.000.

Τα χρηματικά ποσά που δεν θα δικαιολογηθούν ως τις 28 Φεβρουαρίου 2013 θα θεωρηθούν προσαύξηση περιουσίας από άγνωστη πηγή και θα φορολογηθούν με συντελεστή 45%.