Την αισιοδοξία του για την έκβαση του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικού χρέους εξέφρασε την Πέμπτη ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα.

Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αναμένει πολύ υψηλή συμμετοχή στο PSI, χωρίς, ωστόσο, να είναι σίγουρος εάν θα φθάσει το 90%.

«Είμαι αισιόδοξος όσον αφορά το γεγονός ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία εντός των προσεχών ωρών», δήλωσε ακόμη ο γενικός διευθυντής του IIF.

Την ίδια στιγμή αισιόδοξος εμφανίζεται και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι επιβεβαιώνοντας ότι το ποσοστό των ιδιωτών ομολογιούχων που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα απομείωσης του ελληνικού χρέους (PSI) ξεπερνά το 60%.

«Χαίρομαι που, σύμφωνα με τις ειδήσεις που φθάνουν σε εμάς, πάνω από το 60% των ομολογιούχων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανταλλαγή», είπε ο Μ.Μόντι μέσω διερμηνέα κατά την επίσκεψή του στην Σερβία.

«Ο ιδιωτικός τομέας κινείται προς το επίπεδο του 65%, το οποίο υποδηλώνει ότι η λύση βρίσκεται πολύ κοντά» πρόσθεσε ο κ. Μόντι.