Σειρά συνεντεύξεων σε δίκτυα της Μεγάλης Βρετανίας (BBC, CNBC, Bloomberg TV, ITV, Reuters, CNN) ως αντιστάθμισμα στις επικρίσεις που δέχεται η χώρα το τελευταίο διάστημα για την πορεία της οικονομίας, έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος την Καθαρά Δευτέρα στο Λονδίνο. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα είναι απόλυτα ασφαλής, προτρέποντας τους Βρετανούς πολίτες να την επισκεφθούν, ενώ σημείωσε ότι αποτελεί έναν πολύ ανταγωνιστικό προορισμό λόγω της μείωσης του ΦΠΑ και των τιμών από τους επαγγελματίες του τουρισμού. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η μεγάλη πρόκληση για τη χώρα είναι η ανταγωνιστικότητα, ενώ στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων που θα προκαλέσουν ανάπτυξη.

Αναφερόμενος στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας τόνισε ότι είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. «Μέχρι τώρα είχαμε κινήσεις εντυπωσιασμού. Αυτή είναι πραγματικά η πιο αποφασιστική κίνηση που έχει κάνει η Ε.Ε. και δημιουργεί αισιοδοξία. Βεβαίως υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει. Ένα μέρος είναι η δουλειά που πρέπει εμείς να κάνουμε και επίσης το άλλο μέρος της δουλειάς πρέπει να το κάνει η Ευρώπη. Γιατί το πρόβλημα της Ελλάδας αντικατοπτρίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. Πρέπει να αποφασίσει το επίπεδο της ενότητας που θέλει», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος.

Απαντώντας στις επικρίσεις για καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές στη χώρα, επισήμανε ότι «όλοι βλέπουν τι έγινε με τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις. Είναι αυτά που φέρνουν τις εικόνες στις τηλεοράσεις. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η δουλειά που έγινε με τις διαρθρωτικές αλλαγές είναι πολύ σημαντική. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει σε λίγα χρόνια πράγματα που δεν άλλαξαν τα προηγούμενα τριάντα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της γραφειοκρατίας, του τρόπου να ανοίξεις μια επιχείρηση. Αυτά τα πράγματα αλλάζουν. Περάσαμε περισσότερους νόμους απ´ ότι έχουμε κάνει στο παρελθόν για να πετύχουμε ακριβώς αυτό». Παράλληλα σε ερωτήσεις για το αν θα βοηθούσε τον τουρισμό της Ελλάδας η επιστροφή στη δραχμή ο υπουργός τόνισε ότι «η δραχμή θα έκανε τους Έλληνες φτωχότερους κατά 20 με 30%. Το κόστος όσων γίνονται σήμερα είναι μικρότερο από αυτό σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος και νέας ισοτιμίας. Αυτή είναι μια θεωρία και όπου εφαρμόστηκε είχε αποτελέσματα για πολύ μικρό χρονικό διάστημα αλλά ο κοινωνικός αντίκτυπος θα ήταν πιο σημαντικός από αυτό που θα κέρδιζες. Μπορεί να προσέλκυες τουρίστες για ένα ή δυο χρόνια αλλά θα προκαλούσε πολλά προβλήματα». Τέλος τάχθηκε κατά της επίσπευσης των εκλογών λέγοντας ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αισθάνεται ότι είναι τώρα η ώρα ή ποτέ. Αυτό είναι λάθος».