Στη διευκρίνιση ότι το τέλος για τα ακίνητα που θα επιβληθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα αφορά μόνο τους ιδιοκτήτες κι όχι τους ενοικιαστές προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ακόμα κι αν ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι στο όνομα του ενοικιαστή, το τέλος θα πρέπει να μετακυλίεται στον ιδιοκτήτη.

Ερωτηθείς για την αντίδραση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που δηλώνει ότι θα μπλοκάρει την έκδοση λογαριασμών με το τέλος για τα ακίνητα, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι αυτή τη στιγμή η χώρα δίνει έναν πατριωτικό αγώνα και θα έπρεπε, αντί των κινημάτων «Δεν πλήρώνω», να υπάρχουν κινήματα κατά του «λαδώματος» και κατά της μη έκδοσης αποδείξεων.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι «σε κανέναν δεν αρέσουν τα μέτρα, αλλά ο στόχος της είσπραξης δεν αλλάζει. Αν δεν εισπραχθούν τα έσοδα, θα πρέπει να ανταποκρινόμαστε στους στόχους που έχουμε βάλει».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά τη ΝΔ, λέγοντας: «Δεν καταλαβαίνω ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η ΝΔ. Είναι με τις δυνάμεις της αδιαφάνειας, συμπαρατάσσεται με τις δυνάμεις που κρατούσαν την Ελλάδα πίσω;»