Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα των FT Deutschland, με τίτλο «Η Ελλάδα εκπλήσσει με ανάπτυξη» και υπότιτλο «Ενώ η Ευρώπη συζητά για νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων, οι Έλληνες κάνουν την έκπληξη με μια θετική είδηση. Η οικονομία τους παρουσίασε ανάπτυξη στην αρχή του χρόνου – παρά το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

Κατά το πρώτο τρίμηνο η Ελλάδα, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2010 παρουσίασε απροσδόκητα ανάπτυξη της τάξης του 0,8%. Ο Επίτροπος Όλι Ρεν χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή καλό σημάδι στη μάχη κατά της δημοσιονομικής κρίσης. «Είναι ενθαρρυντικό, όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα», δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες. Πρόσθεσε όμως ότι «θα πρέπει από φέτος να ληφθούν πρόσθετα μέτρα λιτότητας. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια πολύ σοβαρή κατάσταση»…

Ο επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας EFSF Klaus Regling παραδέχτηκε ότι υπάρχει κίνδυνος αδυναμίας πληρωμών σε χώρα της Ευρωζώνης. «Υπάρχει αυτή η δυνατότητα», δήλωσε στο Μόναχο. Μέχρι τώρα η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας. «Πρόκειται για τρία σχετικά μικρά κράτη, που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Όσον αφορά τη ρευστότητα, δεν δικαιολογείται μέχρι τώρα να εμπλέξουμε τους ιδιώτες πιστωτές». Αν ωστόσο καταστεί αδύνατη η κρατική χρηματοδότηση, θα πρέπει και οι ιδιώτες πιστωτές να περιμένουν περικοπές. «Είναι απολύτως απαραίτητο: Όταν υφίσταται μια κατάσταση πτώχευσης, φυσικά συμπεριλαμβάνονται και οι ιδιώτες πιστωτές».