Η εξαγωγική δραστηριότητα που διαμορφώθηκε στο 98% της συνολικής παραγωγής συνέβαλε στην επίτευξη ικανοποιητικών επιδόσεων το 2010 για την εταιρεία Συστήματα Sunlight του κ. Π. Γερμανού.

H εταιρεία που εξειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων και συστημάτων ενέργειας (μπαταρίες υποβρυχίων, φωτοβολταϊκά συστήματα κ.α.) πραγματοποίησε το 2010 κύκλο εργασιών 117 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 18% σε σχέση με το 2009 και τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Εbitda) ανήλθαν σε 5,6 εκατ. ευρώ.
Σήμερα η εταιρεία έχοντας την παραγωγική της μονάδα στην Ξάνθη διατηρεί ισχυρά μερίδια στις διεθνείς αγορές, μέσω 8 θυγατρικών και διανέμει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 100 χώρες.

Για το 2011 η εταιρεία στοχεύει στην αύξηση του μεριδίου αγοράς στη Δυτική Ευρώπη και την ανάπτυξη της παρουσίας της στις αναπτυσσόμενες αγορές. Σε επίπεδο πωλήσεων η διοίκηση της Συστήματα Sunlight αναμένει για το τρέχον έτος αύξηση 20% και σε επίπεδο ebitda άνοδο 60%.

Οπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Κ. Λαύκας «Η θετική πορεία της εταιρείας μας το 2010, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι ο εξαγωγικός προσανατολισμός μας και η δυναμική επέκταση στο εξωτερικό, μας διασφαλίζουν όχι μόνο ένα ισχυρό παρόν, αλλά κι ένα αύριο που δεν επηρεάζεται άμεσα από τις κατά τόπους επιδράσεις της κρίσης στις αγορές, λόγω της έντονης διασποράς του business μας. Για το 2011, η στρατηγική της εταιρείας μας επικεντρώνεται σε ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, την περαιτέρω είσοδο σε νέες αγορές και την ενδυνάμωση της υγιούς χρηματοοικονομικής διάρθρωσης που χαρακτηρίζει τη Sunlight».