Τις νομικές κινήσεις στις οποίες μπορεί να προχωρήσει εξετάζει η Eldorado Gold σχετικά με τις άδειες που εκκρεμούν στις Σκουριές αφού έως σήμερα δεν υπάρχει καμία πρόοδος.
Αυτό τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold κ. Τζωρτζ Μπερνς κατά τη διάρκεια παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου για το δεύτερο τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα για τις επενδύσεις στην Ελλάδα αναφέρθηκαν τα εξής: «Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην ανάπτυξη των περιουσιακών στοιχείων της Κασσάνδρας, συμπεριλαμβανομένων των Σκουριών σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπάρχει καθώς και άλλες νομικές υποχρεώσεις της, τις οποίες οι αποφάσεις του ελληνικού δικαστηρίου έχουν υποστηρίξει με συνέπεια. Η συμμόρφωση της Eldorado με τις νομικές της υποχρεώσεις επιβεβαιώθηκε και από την πρόσφατη θετική απόφαση διαιτησίας τον Απρίλιο του 2018, η οποία διαπίστωσε ότι η Εταιρεία δεν παραβίασε τις διατάξεις της Σύμβασης Μεταβίβασης με το Ελληνικό Δημόσιο.
Οι Σκουριές παραμένουν ένα συναρπαστικό έργο που παρέχει πρόσθετη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, αλλά απαιτεί διάλογο συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνησης και μια σαφή ορατότητα σε ότι αφορά τις ελεύθερες ταμειακές ροές, προκειμένου να διαθέσει η Eldorado περαιτέρω κεφάλαια για ανάπτυξη».
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο το διαιτητικό δικαστήριο δικαίωσε τον καναδικό όμιλο, καθώς σύμφωνα με απόφασή του, δεν συνιστά παράβαση των διατάξεων της σύμβασης μεταβίβασης η Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργίας του Μαδέμ Λάκκου για την επεξεργασία των συμπυκνωμάτων Σκουριών και Ολυμπιάδας