Ενα από τα μεγαλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κύπρο είναι το Πανεπιστήμιο Frederick. Οπως αναφέρουν οι εκπρόσωποί του, πρόκειται για το μόνο που λειτουργεί με άδεια λειτουργίας από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου σε δύο πόλεις, στη Λευκωσία και στη Λεμεσό. Το Ιδρυμα λειτουργεί με 6 σχολές, 17 τμήματα και προσφέρει 60 προγράμματα σπουδών και στους τρεις κύκλους σπουδών (πτυχία / μάστερ / διδακτορικά) με πλήρη ακαδημαϊκή αναγνώριση και κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων.
Το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει ποικιλία επιλογών στους ενδιαφερόμενους φοιτητές. Διαθέτει τη μεγαλύτερη Πολυτεχνική Σχολή στην Κύπρο με όλους τους «παραδοσιακούς» κλάδους της μηχανικής επιστήμης. Ειδικότερα στα θέματα ενέργειας και φυσικού αερίου πρωτοστάτησε στον σχεδιασμό και την προσφορά εξειδικευμένων προγραμμάτων σπουδών. Η Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης προσφέρει, μεταξύ άλλων, τα μόνα αξιολογημένα προγράμματα σπουδών στα Ναυτιλιακά. Στη Σχολή Επιστημών της Υγείας λειτούργησε το πρώτο Τμήμα Φαρμακευτικής στην Κύπρο, το οποίο προσφέρει το αντίστοιχο αξιολογημένο πρόγραμμα σπουδών. Οπως αναφέρουν οι εκπρόσωποί του, το πανεπιστήμιο διαθέτει επίσης τη Σχολή Αρχιτεκτονικής, Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, με 101 βραβεία και διακρίσεις σε διεθνείς και τοπικούς διαγωνισμούς.
Το Πανεπιστήμιο Frederick έχει λάβει την υψηλότερη ένδειξη αναγνώρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την απονομή των ECTS Label και Diploma Supplement Label. Είναι αναγνωρισμένο από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) ως ομοταγές προς τα ελληνικά ΑΕΙ, ενώ αναγνωρίζεται από το υπουργείο Παιδείας της Κίνας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ