από metereologos.gr
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
 

Νέες συγχωνεύσεις σχολείων εξετάζουν στο Υπουργείο Παιδείας

Με στόχο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από τις κενές θέσεις διδασκόντων την επόμενη σχολική χρονιά
Νέες συγχωνεύσεις σχολείων εξετάζουν στο Υπουργείο Παιδείας
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Με νέες συγχωνεύσεις σχολείων -αν και σε πολύ μικρότερη κλίμακα σε σχέση με πέρυσι- θα προσπαθήσει το υπουργείο Παιδείας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των κενών διδακτικών θέσεων για την επόμενη χρονιά. Ηδη προχωρά σε διερεύνηση των όποιων δυνατοτήτων υπάρχουν, μέσα από την πλήρη καταγραφή του εκπαιδευτικού «χάρτη» με αριθμούς.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ζητάει, με έγγραφο του, από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέχρι τις 19 Οκτωβρίου να καταχωρήσουν ηλεκτρονικά στο Σύστημα Καταγραφής (Survey) του υπουργείου τις προτάσεις-εισηγήσεις τους για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς τους. Ζητάει, ακόμη, να πάρουν εγγράφως τη γνωμοδότηση των δημοτικών συμβουλίων των περιοχών τους για προτάσεις που έχουν κατατεθεί σχετικά με θέματα σχολικών μεταβολών (ίδρυση, προαγωγή, συγχώνευση, υποβιβασμό, κατάργηση και μετατροπές). 
Το υπουργείο ενδιαφέρεται κυρίως για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων, τον αριθμό των μαθητών, την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, την χιλιομετρική απόσταση που  διανύουν οι μεταφερόμενοι μαθητές και τις κτιριακές υποδομές.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του κ. Παπαθεοδώρου, στόχος είναι η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και η εφαρμογή των καινοτόμων παιδαγωγικών προγραμμάτων σε εξοπλισμένες και επαρκώς επανδρωμένες σχολικές μονάδες.
Παιδεία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών 
 
 
σχόλια (2)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΝΤΡΟΠΗ | 16/10/2012 20:24
  Ωραία!! Μάθημα με 35 παιδιά στην αίθουσα και βιβλία προς επιστροφή στο τέλος της χρονιάς!! Όταν τα έπαιρνε ο ΔΟΛ από τα σχολικά βιβλία ήταν καλά!!! Βλέπε Ελληνικά γράμματα!... Και σήμερα μάς λένε ΤΑ ΝΕΑ ότι τα βιβλία είναι σπατάλη... Κι αν θέλει κανένας μαθητής να κρατήσει το βιβλίο του; Να σημειώσει πάνω σε αυτό; Θα έχει πρόστιμο;
  ΓΙΩΡΓΟΣ
  απάντηση80
   
   
  ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΧΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ | 09/10/2012 22:10
  Ντροπή, ντροπή στην υποβάθμιση! Αν θέλετε αναβάθμιση των σχολείων, φροντίστε να γενικεύσετε το πρόγραμμα των ΕΑΕΠ, ίσως είναι το μοναδικό θετικό που έκανε η Διαμαντοπούλου στην εκπαίδευση. Είναι κρίμα να πάει στράφι. Ανησυχούν πολύ και οι γονείς και οι μαθητές αυτών των σχολείων για τη συνέχιση του προγράμματος μετά το 2013 που τελειώνουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Δείτε τι θα κάνετε με μετατάξεις από τη δευτεροβάθμια, ώστε και ο κόσμος να μη χάσει τη δουλειά του και τα σχολεία να αναβαθμιστούν. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πρόγραμμα. Όλα τα άλλα είναι μπαρούφες
  Dem
  απάντηση42