Ο Γιώργος Ρους και η μπάντα του «Η Σεληνάκατος του Τσάρλι», προσγειώνονται την Πέμπτη 26 Απριλίου, στις 10 το βράδυ, στο Faust, στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα με την ηχογράφηση του νέου υλικού, καθώς και τις εμφανίσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, ο Rous λέει πως είναι από το φεγγάρι, και με τους συνταξιδιώτες του, καταθέτει επί σκηνής ένα εκρηκτικό σετ με πολλές πτυχές και νέο ήχο. Μια παράσταση, με τραγούδια από τις προσωπικές δισκογραφικές δουλειές του, καθώς και από τις συνεργασίες που έχει κάνει κατά καιρούς με σημαντικά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Γνωρίσαμε τον Γιώργο Ρους το Νοέμβριο του 2009, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά, με το τραγούδι «Εξαιρέσεις». Ο πρώτος ομώνυμος δίσκος του που ακολούθησε, σημείωσε μεγάλη επιτυχία και έφερε το κοινό σε επαφή με έναν καλλιτέχνη με ξεχωριστό μουσικό στίγμα. Το «Κόκκινο Φως», οι «Μαριονέτες», το «Είμαι από το Φεγγάρι», «Το Άδικο στο Σώμα», η «Ιδιαίτερη Σχέση», μας οδήγησαν ακόμα πιο βαθιά στον κόσμο του Rous.

Ύστερα από χρόνια, με έντονη συναυλιακή παρουσία, και με ενδιάμεσους σταθμούς πετυχημένες συνεργασίες, με συνθέσεις για καλλιτέχνες όπως η Χάρις Αλεξίου (στα τραγούδια «Ένα φιλί», «Καθρέφτης») και ο Γιάννης Κότσιρας («Και θέλω εσένα»), επανήλθε με το δεύτερο ολοκληρωμένο προσωπικό του άλμπουμ. Με το “Rous II”, επιστρέφει στον δικό του δρόμο, που οδηγεί σε δέκα νέα τραγούδια, υπογραμμισμένα με τον χαρακτηριστικό ήχο του, που περνάει κατευθείαν στη μνήμη των ακροατών.

Στην συνέντευξη που ακολουθεί ο Rous μιλάει για τη μεγάλη του αγάπη που δεν είναι άλλη από τη μουσική με αφορμή την εμφάνισή του στο Faust, μάς διηγείται περιστατικά που τον έχουν οδηγήσει να γράψει τραγούδια, πώς αντιλαμβάνεται την επιτυχία και ποια είναι τα επόμενά του σχέδια. Αν και η απάντησή του είναι η πιο απλή.

Η Σεληνάκατος του Τσάρλι:

Σταύρος Van der Wilt: Keyboards – synths – φωνητικά
Σίμος Συμεωνίδης: Κιθάρα
Νίκος Σβάνας: Μπάσο
Παύλος Μοναστηριώτης: Τύμπανα – sampling

Τι θα δούμε τι θα ακούσουμε στο live;

«Θα δείτε μια μουσική παράσταση γεμάτη ενέργεια, με ρεπερτόριο που κρύβει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Αν και τα περισσότερα δελτία τύπου είναι συνηθισμένα στην «γαρνιτούρα», πιστεύω δυνατά ότι το δικό μας το υποστηρίζουμε μέχρι και την τελευταία λέξη. Οι ακροατές μας επιστρέφουν σπίτι τους, πάντα έκπληκτοι και ευχαριστημένοι. Το ίδιο κι εμείς.»

Υπάρχει κάποιο κομμάτι από το δίσκο που ίσως σε άγγιξε περισσότερο και σε έκανε να ξεχωρίσεις; Ή κάποιο κομμάτι που κρύβει μια ξεχωριστή ιστορία;

«Θα σας πω έναν συνδυασμό και των δύο. Επειδή έχω ένα χοντρό κόλλημα με τα βλέμματα… Κάποια μέρα θυμάμαι που παρατήρησα μια πολύ όμορφη γυναίκα στον δρόμο. Εκείνη με τη σειρά της κοιτούσε έναν φίλο της, και το βλέμμα της ήταν τόσο αγνό και βαθύ, που ήταν σαν να του μιλούσε. Απο εκεί εμπνεύστηκα το «Εσύ».»

Πώς κρίνεις την έως τώρα διαδρομή σου;

«Η μουσική είναι ό,τι πιο όμορφο μού έχει συμβεί στη ζωή, και μου έχει προσφέρει τις πιο δυνατές συγκινήσεις. Την όποια διαδρομή έχω κάνει, την αισθάνομαι κάπως έτσι. Αλλά έρχονται και στιγμές που κάνεις την αυτοκριτική σου, καθαρίζεις, τα συμφωνείς με τον εαυτό σου και προχωράς. Δεν θα μπορούσα όμως να κρίνω από μόνος μου. Οι ακροατές θα το κάνουν.»




Πώς αντιλαμβάνεσαι την επιτυχία;

«Πάντα πίστευα ότι η επιτυχία είναι η πραγμάτωση των ιδανικών. Να επικαλείσαι την ελευθερία, την αγάπη, την ισότητα, και να είναι απτά. Να είναι πραγματικά, και όχι μόνο οι λέξεις. Να τα ζεις. Όταν μπορείς να πεις με σιγουριά ότι είσαι ελεύθερος, ότι έχεις αγάπη στη ζωή σου, τότε είσαι επιτυχημένος και ολοκληρωμένος. Αυτό προσπαθώ να πω κι εγώ στον εαυτό μου, και αυτή την επιτυχία θέλω. Θα μου πείτε τώρα…είναι εύκολο να το κάνεις αυτό τη σήμερον ημέρα; Ξυπνούν οι άνθρωποι το πρωϊ και κοιτούν πώς θα επιβιώσουν μέχρι την επόμενη. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο, όταν δεν έχεις στόχους, να φτιάχνεις τους δικούς σου.»

Τι μουσική άκουγες όταν άρχισες να ηχογραφείς το νέο σου άλμπουμ και σήμερα μουσικά που βρίσκεσαι;

«Όταν ηχογραφούσα, θυμάμαι έντονα ότι άκουγα απο Serge Gainsbourg μέχρι Nick Drake και Elliott Smith. Σήμερα μπορώ να πω ότι έχω ανεβάσει ταχύτητα και πειραματίζομαι πολύ με τους ρυθμούς και κόντρα ρόλους στις ενορχηστρώσεις.»

Σε έχουν κουράσει οι «Εξαιρέσεις»;

«Κάθε άλλο. Πάντα το χαίρομαι το τραγούδι επί σκηνής, το ίδιο και ο κόσμος. Αν καταφέρετε να βρεθείτε στο Faust στις 26 Απριλίου, θα το διαπιστώσετε και από κοντά.»



Τι είναι η Σεληνάκατος του Τσάρλι;

«Είναι το όχημα που με πάει από τη Γη στη Σελήνη και από τη Σελήνη στη Γη. Πάντα εμπνέομαι και είμαι σε κατάσταση για να γράψω όταν κοιτάζω ψηλά και ταξιδεύω στην απεραντοσύνη του ουρανού. Από εκεί ξεκινούν όλα. Με τον ίδιο τρόπο ταξιδεύω και όταν παίζω μουσική με την μπάντα. Η μπάντα με τη σειρά της γίνεται το όχημα. Οπότε, τι καλύτερο όνομα θα μπορούσα να σκεφτώ από αυτό;

Τελικά αυτή η πορεία των σχεδόν δέκα χρόνων άξιζε τον κόπο;

«Έχω πάρει πάρα πολλά για να πω όχι, και έχω μια συνεχή ανάγκη να δώσω περισσότερα.»



Τι θες να πάρει το κοινό από το live;


«Με κάποιο τρόπο μαγικό, υπάρχει μια διάδραση, ένα «μαζί», και η αίσθηση ότι τα δίνουμε όλα. Προσωπικά αυτό θέλω να αισθάνεται ο ακροατής επιστρέφοντας στο σπίτι του. Πως έδωσα ό,τι είχα επάνω στη σκηνή.»

Τα επόμενά σου σχέδια;

«Τραγούδια, τραγούδια, τραγούδια!»



INFO
ROUS live @ FAUST
Ημερομηνία: Πέμπτη 26/4, Ώρα: 22.00
Είσοδος: 7 ευρώ
Διεύθυνση: Kαλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος 12, Αθήνα 150 60
Πληροφορίες – Κρατήσεις: FAUST | Τηλ.: 210 3234095 | info@faust.gr | www.faust.gr