Πολλά από όσα δεσμεύθηκε να κάνει ο Στάθης Λιβαθινός στο Εθνικό Θέατρο αρχίζουν και παίρνουν τον δρόμο τους…
nnn
Η μεταστέγαση της Δραματικής Σχολής του Εθνικού, η ίδρυση του τμήματος σκηνοθεσίας (όνειρο ζωής), οι διεθνείς συνεργασίες, με την Κίνα να παίρνει τη σκυτάλη από τη Ρωσία για μια νέα συμπαραγωγή, εργαστήρια, δράσεις, πλούσιο ρεπερτόριο και άλλα πολλά.
nnn
Με τη Σοφία Βγενοπούλου να αναλαμβάνει τα παιδιά, το Εθνικό εμπιστεύθηκε σε πολύ καλά χέρια το Μικρό του κομμάτι. Γιατί έχει και την πείρα και τη συγκρότηση –και φάνηκε.
nnn
Οσο για την Πειραματική Σκηνή, το δίδυμο των Πρόδρομου Τσινικόρη και Ανέστη Αζά εξακολουθεί να (δείχνει τουλάχιστον ότι) αναζητεί τρόπους ώστε να είναι και να φαίνεται Πειραματική. Ισως αν γυρνούσε πίσω και έβλεπε πόσο αβίαστα Πειραματική ήταν εκείνη του Λιβαθινού επί Κούρκουλου να έβρισκε την άκρη στον μίτο της Αριάδνης…
nnn
Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου, στο Σχολείον της Ειρήνης Παππά. Ορθιος ο Στάθης Λιβαθινός. Από αριστερά Ανέστης Αζάς, Πρόδρομος Τσινικόρης, Θοδωρής Αμπαζής και Σοφία Βγενοπούλου.
nnn
Ο «Γιούγκερμαν» θα πάρει τη σκυτάλη από τη «Μεγάλη Χίμαιρα». Τη σεζόν 2018-2019 το θέατρο Πορεία, όπως ανακοίνωσε ο Δημήτρης Τάρλοου, θα παρουσιάσει ένα ακόμη σημαντικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση. Και πολύ καλά θα κάνει.
nnn
Ενδιαμέσως, η «Μεγάλη Χίμαιρα», αφού ολοκληρώσει τις παραστάσεις της στο Πορεία, θα περιοδεύσει, την άνοιξη, εντός και εκτός…
nnn
Με τη «Μήδεια» του Μποστ θα καταπιαστεί ο Νίκος Καραθάνος, ετοιμάζοντας μια μουσική παράσταση στη Λυρική Σκηνή το προσεχές καλοκαίρι.
nnn
Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης, μετά την επανάληψη της «Οπερέτας» του Γκομπρόβιτς στο Rex, θα μπει στα βαθιά νερά αυτής της διαφορετικής Μήδειας.
nnn
Απώλειες: Η Γκάγκα Ρόσιτς, η γυναίκα που μετέφρασε, μεταξύ πολλών άλλων, Κική Δημουλά στα ρωσικά, έφυγε από τη ζωή. Η παρουσία της τίμησε τη χώρα μας και το ελληνικό θέατρο.
nnn
Σιωπηλά, διακριτικά, όπως συνήθιζε να ζει, έφυγε από τη ζωή ο Βίλλης Ανδρέου. Ευγενική φυσιογνωμία στον χώρο της τηλεόρασης, παλαιότερα, και του θεάτρου ως τώρα, παραγωγός και σύζυγος της Κατερίνας Μαραγκού.
nnn
Καλό ταξίδι…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ