Αστεροειδείς και κομήτες που κατακλύζουν τον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου μέσα από την νέα ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες», δίνουν την ευκαιρία στον θεατή να απολαύσει ένα ιδιαίτερο ταξίδι στον χώρο αλλά και στον χρόνο.

Ένα ταξίδι από την Ζώνη των Αστεροειδών μέχρι την ευρύτερη περιοχή της Ζώνης Kuiper το οποίο μέσα από τις διαστημικές αποστολές που πραγματοποιούνται για την εξερεύνηση αυτών των ουράνιων σωμάτων, θα βοηθήσει τον θεατή να κατανοήσει την προσπάθεια των αστρονόμων να απαντήσουν σε πολλά καίρια επιστημονικά ερωτήματα.
Ολα αυτά την Τρίτη 21 Μαρτίου σε δύο προβολές στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετίζονται με την απαρχή του Ηλιακού μας συστήματος, με την προέλευση του νερού, αλλά και των πρώτων πολύπλοκων οργανικών μορίων, τα οποία αποδείχτηκαν καθοριστικά για την απαρχή της ζωής στην Γη, καθώς και με τους πιθανούς τρόπους αποφυγής μίας ενδεχόμενης σύγκρουσής τους με τον πλανήτη μας στο μέλλον.
Οι σύο προβολές της Τρίτης 21 Μαρτίου θα είναι στις 18:30 και στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητα για την είσοδο θα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιείται από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας.
Χρηστικές πληροφορίες
Κάθε ενδιαφερόμενος/η θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 (δύο) δελτία εισόδου. Σημειώνεται ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936177143, στο fax: 2109417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: public@eef.edu.gr. Οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.